Selecteer een pagina

Steeds meer mensen hebben tegenwoordig een jachtig leven en continue stress is een onderdeel hiervan geworden. Dat stress niet gezond is weten we natuurlijk allang. Maar veel mensen lukt het niet om stress effectief te verminderen. Daar is nu een mogelijke oplossing, of beter gezegd hulpmiddel voor! Wetenschappers van Mindlab International in de U.K. hebben namelijk gevonden dat een bepaald muziekje de stressniveau’s tot wel 65% kan laten afnemen.

De wetenschappers wilden namelijk weten welke soort muziek de grootste stressreductie teweegbracht. Het experiment was zo opgezet dat proefpersonen ingewikkelde puzzels moesten oplossen (wat een bepaald stressniveau veroorzaakte), terwijl ze aangesloten waren op sensoren. Terwijl ze de puzzels oplosten moesten ze luisteren naar verschillende soorten muziek. De onderzoekers meetten ondertussen breinactiviteit, hartslag, bloeddruk en ademhaling.

Van alle muziekjes was er 1 die er met kop en schouders bovenuit stak, namelijk het nummer ‘Weightless’. Deze muziek zorgde voor een stressreductie van maar liefst 65%, daarnaast namen de andere fysiologische stressindicatoren zoals hartslag, ademhaling etc ook af met 35% (bron).

Het mooie aan deze muziek, was dat het ook speciaal was ontworpen om stressniveau’s te verlichten. De muziek is gemaakt door Marconi Union, waarbij de muziekanten samen met geluidstherapeuten de juiste harmonie, ritme en bass wisten te vinden voor dit positieve effect.

De muziek bleek zelfs iets te effectief bij sommige proefpersonen, die vielen bijna in slaap. Om deze reden adviseert Dr. David Lewis-Hodgson om deze muziek zeker niet op te zetten tijdens het rijden!

Wil je de muziek zelf uittesten? Klik hieronder:

BronThe Mind Unleashed

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x