Selecteer een pagina

Wisselende stemmingen, snel geïrriteerd zijn, huilbuien, het zijn veel gehoorde klachten. Er is wel een verschil met een echte depressie of zich regelmatig depressief voelen. Bij depressiviteit kan er sprake zijn van stress verhogende factoren. Bij veel stress is het lichaam alert en staan al je zintuigen op scherp. Details die je normaliter niet opvallen zijn nu hinderlijk aanwezig. Probeer een balans te vinden tussen inspanning en ontspanning.

Foliumzuur en vitamine B12

Depressieve mensen blijken lagere foliumzuur en/ of vitamine B12 concentraties te hebben dan niet-depressieve personen. Het verband tussen foliumzuur en vitamine B12 kan zijn de relatie met het homocysteïnegehalte in het bloed. Dit homocysteïne is een natuurlijk stofwisselingsproduct in het menselijk lichaam dat vrijwel meteen na het ontstaan ervan weer wordt afgebroken. Wanneer het niet snel genoeg wordt afgebroken en de concentratie ervan in het lichaam stijgt dan kan dit leiden tot een heel scala aan problemen, waaronder depressie.

Belangrijk is dus om een vitamine b12 tekort te voorkomen.

Vermijd stress

Chronische stress en depressiviteit kunnen er toe leiden dat de hersenen beschadigen en krimpen, met als gevolg een slechter geheugen.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x