Depressie en stemmingswisselingen

Wisselende stemmingen, snel geïrriteerd zijn, huilbuien, het zijn veel gehoorde klachten. Er is wel een verschil met een echte depressie of zich regelmatig depressief voelen. Bij depressiviteit kan er sprake zijn van stress verhogende factoren. Bij veel stress is het lichaam alert en staan al je zintuigen op scherp. Details die je normaliter niet opvallen zijn nu hinderlijk aanwezig. Probeer een balans te vinden tussen inspanning en ontspanning.

Foliumzuur en vitamine B12

Depressieve mensen blijken lagere foliumzuur en/ of vitamine B12 concentraties te hebben dan niet-depressieve personen. Het verband tussen foliumzuur en vitamine B12 kan zijn de relatie met het homocysteïnegehalte in het bloed. Dit homocysteïne is een natuurlijk stofwisselingsproduct in het menselijk lichaam dat vrijwel meteen na het ontstaan ervan weer wordt afgebroken. Wanneer het niet snel genoeg wordt afgebroken en de concentratie ervan in het lichaam stijgt dan kan dit leiden tot een heel scala aan problemen, waaronder depressie.

Vermijd stress

Chronische stress en depressiviteit kunnen er toe leiden dat de hersenen beschadigen en krimpen, met als gevolg een slechter geheugen.

 

Health Alert

Wilt u meteen op de hoogte worden gebracht bij publicatie van nieuwe gezondheids artikelen? Schrijf u dan in voor de Health Alert.Opti omega 3

Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopenFitchef Turbo

Fitchef Turbo speelt in op de wens van veel mensen om snel gezonde en eiwitrijke recepten op tafel te hebben.

Juist voor normale mensen zoals jij en ik die een druk leven hebben en geen zin en tijd hebben om uren in de keuken te moeten staan. Prachtig en praktisch boek vol eiwitrijke recepten voor zowel ontbijt, lunch als diner.

Meer info of kopen Fitchef TurboBy | 2017-12-23T12:23:06+00:00 30 juli 2012|Depressie en stemming|0 Comments

Leave A Comment

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com