Depressie en stemmingswisselingen

Wisselende stemmingen, snel geïrriteerd zijn, huilbuien, het zijn veel gehoorde klachten. Er is wel een verschil met een echte depressie of zich regelmatig depressief voelen. Bij depressiviteit kan er sprake zijn van stress verhogende factoren. Bij veel stress is het lichaam alert en staan al je zintuigen op scherp. Details die je normaliter niet opvallen zijn nu hinderlijk aanwezig. Probeer een balans te vinden tussen inspanning en ontspanning.

[thrive_leads id='3269']

Foliumzuur en vitamine B12

Depressieve mensen blijken lagere foliumzuur en/ of vitamine B12 concentraties te hebben dan niet-depressieve personen. Het verband tussen foliumzuur en vitamine B12 kan zijn de relatie met het homocysteïnegehalte in het bloed. Dit homocysteïne is een natuurlijk stofwisselingsproduct in het menselijk lichaam dat vrijwel meteen na het ontstaan ervan weer wordt afgebroken. Wanneer het niet snel genoeg wordt afgebroken en de concentratie ervan in het lichaam stijgt dan kan dit leiden tot een heel scala aan problemen, waaronder depressie.

Vermijd stress

Chronische stress en depressiviteit kunnen er toe leiden dat de hersenen beschadigen en krimpen, met als gevolg een slechter geheugen.

 

Health Alert

Wilt u meteen op de hoogte worden gebracht bij publicatie van nieuwe gezondheids artikelen? Schrijf u dan in voor de Health Alert.

Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti omega 3 Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopen
By | 2017-12-23T12:23:06+00:00 30 juli 2012|Depressie en stemming|0 Comments

Leave A Comment

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com