Selecteer een pagina

De afgelopen tijd zijn er steeds meer initiatieven om de plasticvervuiling van de oceanen en zeeën tegen te gaan. Groot of klein: alle beetjes helpen natuurlijk. Een aanzienlijk onderdeel van de vervuiling zijn de plastic rietjes. Wereldwijd vervuilen meer dan 8 miljard rietjes de stranden, waar schildpadden, zeevogels en veel meer verschillende dieren aan sterven. Om dit tegen te gaan, hebben twee broers uit Amersfoort hun eigen bedrijf opgericht: Strawies.

Het bedrijf Strawies

Als 18-jarige student heeft Bas van Oordt de duurzame oplossing voor plastic rietjes. Samen met zijn broer Simon (23) biedt hij herbruikbare, roestvrijstalen rietjes aan met zijn bedrijf Strawies. Dat dit het beste alternatief voor de vervuilende plastic rietjes is, is bij Bas geen twijfel over. “Rietjes van roestvrij staal gaan je hele leven mee. Daarnaast is RVS een van de meest gerecyclede materialen ter wereld.” De alternatieve oplossingen vindt Bas ook niks. Op de website van Strawies staan 21 redenen waarom RVS rietjes het beste zijn.

Het idee

Maar hoe is dit eigenlijk allemaal begonnen? “Het begon allemaal tijdens een reis naar Australië. Daar gebruikt iedereen RVS rietjes. Toen ik dat zag, dacht ik dat dat ook een goed idee voor in Nederland zou zijn. Hier zijn plastic rietjes nog heel normaal. De laatste jaren worden wel steeds meer papieren rietjes verkocht, maar voor herbruikbare rietjes is nog nauwelijks aandacht.” Met dit idee op zak zijn Bas en Simon aan de slag gegaan om Strawies op te zetten. Verschillende nominaties verder, voor onder andere de Duurzame Jonge 100 en Sprout top 25 ondernemers onder de 25, zijn de broers hard bezig hun doelen te bereiken: Zoveel mogelijk herbruikbare rietjes verkopen zodat uiteindelijk alle plastic rietjes de wereld uit zijn.

Het aanbod

Op de site verkopen worden verschillende soorten en kleuren rietjes verkocht, met allemaal een originele, aantrekkelijke naam met verwijzing naar een zeedier. Zo is er de Professor Squid Ink of de Sea Dragon. Regelmatig lanceert Strawies nieuwe kleuren of soorten. “Zo blijven we origineel en verrassend”, aldus Bas.

Een populaire variant is de Big Beluga: een extra dik rietje voor smoothies, milkshakes of het steeds populairdere bubble tea. Bas verklapt ook al het volgende rietje dat in de verkoop gaat. De naam blijft nog even geheim, maar het rietje is een kleine variant van de Silver Shark, speciaal bedoeld voor cocktails. “We hebben gemerkt dat daar veel vraag naar is, dus we zijn erg enthousiast om deze nu aan te kunnen bieden!”

Voordelen van RVS rietjes

Nog even de voordelen van RVS-rietjes op een rijtje:

  • Duurzaam: De rietjes gaan je hele leven mee
  • Hygiënisch: De rietjes zijn makkelijk schoon te maken (in de vaatwasser) en antibacterieel
  • Stijlvol: De rietjes zien er geweldig uit!
  • Recyclebaar

 

Met de kortingscode GEZONDBEZIG10 krijg je 10% korting.

Ook interessant, Omega 3 uit algen ipv vissen

Koop jij nog normale visolie die gewonnen wordt uit vis? Voor 1 potje visolie moeten ongeveer 50 vissen sterven. Dit is slecht voor de visstanden en erg belastend voor het milieu. Tegenwoordig kan je ook prima je omega 3 kopen die gewonnen wordt uit algen. Opti3 is een hele goede prijs/ kwaliteit omega 3 uit algen (100% vegan). Ook op deze manier kan je je steentje bijdragen.

 

 

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x