Selecteer een pagina

De woelige lente maakt dikke truien, vesten en mutsen overbodig. Daarvoor in de plaats brengt de lente, voorjaars allergieën, loopneuzen en neusverstoppingen. Er zijn veel middelen om de strijd met deze kwaaltjes aan te gaan, de Neti Pot is daar één van.

Arts, mede-eigenaar van het Michigan Sinus center en leidinggevende van de afdeling NKO van de Universiteit van Michigan, vertelt dat de Neti pot één van de beste manieren is om deze klachten te verlichten. De Neti Pot is onder yogabeoefenaars ontzettend bekend. Dit product werd al in India en Aziatische landen gebruikt, deze pot heeft nu ook zijn weg naar Europa kunnen vinden.

De zoutoplossing van de Neti Pot

De Neti pot heeft wat weg van een (kleine) theepot. Alleen vul je de Neti Pot niet met thee, maar water en een heel klein beetje zout. Met dit mengsel doe je een neusspoeling door de neusgangen en neusholten. De spoeling reinigt de neusingangen, neusholtes, neus membranen en voorhoofdsholte. Bij een lichte allergie kan een neusspoeling veel van je symptomen onder controle houden.

Hoe gebruik je de Neti pot?

Vul de Neti pot met lauwwarm water en een beetje Himalayazout (Himalayazout is het gezondste zout dat je kan vinden. Deze is niet geraffineerd en dus niet ontdaan van alle gezonde mineralen) De tuit van de pot doe je in een neusgat. Houd je hoofd en Neti pot op zo’n manier dat het water uit de andere neusgat stroomt. Hieronder stapsgewijs hoe je de Neti pot gebruikt:

1. Vul de pot met lauwwarm water en een halve theelepel Himalaya zout. Kinderen die oud genoeg zijn om de neti pot te gebruiken, gebruiken minder zout.
Het water moet lauwwarm zijn, te heet water irriteert en is gevaarlijk. Koud water dat door je neus stroomt, is ook niet bepaald comfortabel.

2. Nadat het zout volledig is opgelost, kijk je door welke neusgat je het makkelijkst ademt. Daar doe je tuit van de Neti Pot in.

3. Buig je hoofd boven een wasbak, behalve als de inhoud op je vloer wilt hebben, een beetje naar voren en vervolgens opzij. Open je mond en til de Neti pot omhoog, zo kan het water je neusgat inlopen. Blijf rustig door je mond ademen, het water stroomt door je andere neusgat naar buiten.

4. Kom na het spoelen rustig met je hoofd omhoog en blaas door beide neusgaten uit. Doe vervolgens hetzelfde in je andere neusgat en snuit je neus in een zakdoekje.

Is het na deze instructies nog niet helemaal duidelijk? Op youtube zijn er genoeg instructie video’s te vinden.

Interesse in een Neti pot?

Gezondbezig.nl heeft het internet afgestruind en kwam op www.patipada.nl deze tegen.
www.patipada.nl heeft een Neti pot set te koop. Die bestaat uit een Neti Pot en een flinke pot Himalaya zout.

Daarnaast verkoopt deze website een groot assortiment aan andere alternatieve geneesproducten en ze lijken hart voor hun zaak te hebben.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x