Selecteer een pagina

Over groene smoothies is al veel geschreven en niet voor niets. Want drink je dagelijks een smoothie met groene groenten, meestal gecombineerd met fruit, dan merk je al na zo’n 2 tot 3 weken dat je veel meer energie hebt dan voorheen! Groene bladgroenten zijn daarnaast ook nog eens enorm gezond voor het lichaam. Zo zitten er in deze categorie groenten belangrijke vezels, mineralen die niet in andere groenten voorkomen en vitaminen en antioxidanten. Met name de antioxidanten verminderen de kans op het ontwikkelen van kanker en hart-en vaatziekten. In dit artikel leggen we je uit wat je nodig hebt om zelf groene smoothies te maken, welke bladgroenten geschikt zijn en welke positieve effecten het heeft op je gezondheid wanneer je dagelijks zo’n gezonde smoothie drinkt!

5 redenen om groene smoothies te drinken

Fruit

Een groene smoothie smaakt vies als je er geen fruit aan toevoegt. En laat dat fruit je nou net veel energie geven! Fruit bevat vitaminen maar ook belangrijke vezels die je darmen nodig hebben om eten te kunnen verteren. De suikers in fruit zijn niet schadelijk. Voeg dus gerust 2 of zelfs 3 stuks fruit toe aan je smoothie2

Aminozuren

Groene bladgroenten bevatten aminozuren. Eiwitten zijn opgebouwd uit aminozuren en iedere menselijke cel heeft aminozuren, en dus eiwitten, nodig om beschadigde cellen te repareren en organen en spieren te onderhouden.

Water

Water hebben we allemaal nodig. Vooral in de ochtend is het belangrijk dat je direct water drinkt. Het lichaam heeft ’s nachts veel vocht verloren en dit moet zo gauw mogelijk weer aangevuld worden. Maak als het even kan dagelijks een smoothie van minimaal 1 liter maar liever 1,5 liter. Een mens heeft 2 liter water nodig per dag om goed te kunnen functioneren.

Maakt je aderen schoon

Hoe gezond je huid eruit ziet, zegt iets over de conditie van je aderen. Fruit en groenten zijn goed voor de aderen en je huid zal er van gaan stralen!

Chlorofyl

De groene kleur van groene bladgroenten ontstaat dankzij Clorofyl. Deze stof helpt de groenten bij het proces van fotosynthese. Chlorofyl verhoogt onze opname van zuurstof in het bloed, geeft je energie en gaat ontstekingen tegen.

Hoe maak je een groene smoothie?

Het maken van een groene smoothie is eenvoudiger dan je denkt. Het enige wat je nodig hebt is een blender en natuurlijk de ingrediënten. Blenders zijn keukenapparaten waarmee je de groenten en fruit kunt mixen en pureren. Een groene smoothie bestaat doorgaans uit minimaal 1/3 deel bladgroenten. De rest vul je aan met fruit en water. Je kan oneindig hierin variëren. Hieronder hebben we 2 groene smoothie recepten voor je geschreven. Voor beginners zijn ze gemakkelijk te maken en bovendien erg gezond en lekker.

Welke bladgroenten?

Onderstaande groene bladgroenten zijn erg geschikt om te verwerken in een groene smoothie. Je kan ze ook met elkaar combineren. Des te donkergroener de groente, des te gezonder:

  • Andijvie
  • Bladspinazie
  • Broccoli
  • Rucola
  • Amsoi
  • Postelijn
  • Courgette
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x