Selecteer een pagina

De laatste keer, was dat vorige week, vorige maand, vorig…jaar? Soms is het eenvoudiger om toe te geven aan excuses zoals te moe zijn, te druk zijn en het komt van het weekend misschien wel weer. Een goed seksleven is echter een belangrijke basis voor een goede relatie of goed huwelijk en draagt bovendien bij aan je fysieke en emotionele gezondheid. Uit verschillende onderzoeken is naar voren gekomen dat stelletjes welke regelmatig de liefde met elkaar bedrijven zich gelukkiger voelen. Seks is een goede uitlaatklep voor stress, verminderd het risico op hart- en vaatziekten en verlengt je levensduur.  
 
Wil je ook meer plezier in je seksleven? Dan hebben we hier een aantal tips voor je welke je seksleven zullen verrijken. Het is bij deze seks tips niet nodig om allerlei dure seksspeeltjes te kopen, nergens voor nodig.  
 
Seks tip 1 – Zoek spanning buiten de slaapkamer, voor meer actie in de slaapkamer 
Na het verstrijken van de jaren kan je lui worden in bed of het kan een sleur worden. Terwijl jullie beide beter verdienen dan dat. Als je geen energie in je relatie stopt dan zal je er ook geen energie meer uit krijgen.  
 
roller coasterOnderzoek heeft aangetoond dat avontuurlijke activiteiten de aanmaak van dopamine bevorderen. Dopamine is een neurotransmitter welke een belangrijke rol speelt in seksueel verlangen. Door buiten de slaapkamer het avontuur op te zoeken zullen de dopamine waarden omhoog schieten en daarmee het seksuele verlangen. Avontuurlijke activiteiten welke jullie kunnen ondernemen zijn bijvoorbeeld muurklimmen, raften en bungeejumpen. Of doe iets spannends zoals samen in een achtbaan zitten, adrenaline gegarandeerd en geloof het of niet, dit versterkt jullie band.
 
In het begin van een relatie hebben jullie nog het gevoel dat jullie niet genoeg van elkaar kunnen krijgen, dit gevoel kan je weer krijgen door samen iets nieuws en opwindend te ervaren.  
 
Seks tip 2 Geef elkaar een erotische massage 
Zorg er voor dat de temperatuur in huis aangenaam is en dat er massageolie met een lekkere geur in huis is. Zorg voor de juiste achtergrond muziek en kaarslicht om in de juiste stemming te komen.  
 
Masseer elkaar in eerste instantie op de niet erotische zones. Probeer elkaar te teasen door de erotische zones af en toe maar kort aandacht te geven. Breidt de massage langzaam maar zeker uit naar de erotische zones. Door de massage wordt het lichaam en de geslachtdelen goed doorbloed waardoor deze gevoeliger worden. Neem er de tijd voor om rustig naar jullie hoogtepunt te werken. Na afloop zullen jullie je helemaal relaxt maar toch energiek voelen.  
 
Seks tip 3 Seks op een spannende plek 
sex op spannende plekkenVrijen in bed is misschien wel het meest comfortabel maar dat wordt op een gegeven moment ook zo saai. Doe eens gek en verras je partner eens met een pijpbeurt in de auto of vinger je partner eens tijdens een wandeling op een rustige plek in het bos. Alles op een andere plek dan waar jullie normaal gesproken seks hebben is goed. Jullie kunnen dit van te voren samen plannen of je kan elkaar er ergens mee verrassen als er zich een goede situatie voor doet. Houdt het vooral speels en spontaan.  
 
Seks tip 4 – Een ondeugend rollenspel 
Trakteer je partner op zijn of haar stoutste fantasieën. Schrijf op briefjes jullie seksuele fantasieën en stop deze in een doos. Naast ondeugende handelingen waarover je fantaseert kan je ook de namen van personages op briefjes schrijven. Bijvoorbeeld dat je net zo bemind wilt worden als een bepaald personage uit een bekende film.  
Bepaal met kop of munt van wie deze avond de stoute fantasieën vervult zullen worden. De winnaar mag een briefje uit de doos trekken en zijn of haar fantasieën zullen die avond door de ander vervult worden.  
 
Seks tip 5 – Speel strippoker 
strippokerOp de middelbare school droomde je misschien weleens over hoe het zou zijn om strippoker te spelen maar kwam het er in de praktijk waarschijnlijk nooit van. En nu je een relatie hebt speel je nooit strippoker, gek eigenlijk. Nu je je partner hebt gevonden is het tijd voor een potje onvervalste strippoker, strippoker voor gevorderde wel te verstaan.  
 
Speel strippoker waar bij de verliezer van een hand een kledingstuk uittrekt. Een spannende manier om elkaar uit de kleren te krijgen. Zodra er geen kledingstukken meer zijn om uit te trekken mag de winnaar van de hand een bepaalde sensuele of seksuele handeling als beloning opeisen. Ik ga je hier geen voorbeelden van deze handelingen geven maar daar kom je met een beetje fantasie vast wel uit. Spreek af dat de handeling maximaal 1 minuut mag duren.  
 
Dit spel kan ook met andere spelvormen dan poker gespeeld worden. Zolang de winnaar maar uit de bus komt op basis van geluk zodat iedereen ongeveer even vaak aan de beurt komt om een kleding stuk uit te trekken of een bepaalde handeling te verrichten.  
 
Seks tip 6Mindfulness om open te staan voor seksuele prikkels 
Bij een onderzoek van een twee universiteiten werd de opwinding bij vrouwen gemeten tijdens het bekijken van een erotische film. Vervolgens lieten ze deze vrouwen weer een erotische film bekijken nadat ze drie mindfulness lessen hadden gehad. Na het volgen van de mindfulness lessen bleken de vrouwen veel meer opgewonden te raken van de erotische film. Uit het onderzoek bleek dat mindfulness de manier waarop de hersenen informatie tot zich nemen en verwerken positief beïnvloed waardoor de vrouwen opwinding beter en intenser konden ervaren. Wat mindfulness doet voor het seksleven van mannen werd helaas niet door de universiteiten onderzocht.  
 
Seks tip 7Maak gebruik van geur 
Het is wetenschappelijk aangetoond dat de geur van komkommer, baby poeder, drop en lavendel vrouwen opwind. De doorbloeding van de vagina stijgt door deze geuren met 13% en van lavendel met 11%.  
 
Seks tip 8Lees iets erotisch 
Het lezen van een erotisch boek is een goede manier om opgewonden te worden en de seks intenser te kunnen beleven. Speciaal voor vrouwen zijn er erotische boeken geschreven door en voor vrouwen. De Herotica serie doet het goed onder vrouwen en misschien een beetje overbodig om dat nog te noemen; Fifty shades of gray. 

 

Wat vond je van dit artikel? Heb je zelf nog goede tips? Laat je reactie hieronder achter in het commentaarveld![/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x