Selecteer een pagina

Wat veel van jullie al weten is dat afvallen niet van vandaag op morgen gebeurt. Het verliezen van vet is (helaas) een langdurige bezigheid. Toch kan het zijn, dat je onnodig te lang bezig bent door kleine foutjes in je dieet. Door dit te voorkomen, behaal je sneller resultaat. Benieuwd of jij foutjes uit je dieet kan halen? Lees het onderstaande artikel!

Ongeacht je doel zal je vast al een paar vergissingen hebben gemaakt als het gaat om vet verliezen. Zelfs als je goed op de hoogte bent van alle weetjes, en al vele jaren ervaring hebt. En helaas zijn er valkuilen genoeg.

Plaatselijk vet verbranden

Plaatselijk vet verbranding om te afvallen kan nietMisschien ben je hier al bekend mee, maar anders heb ik heel slecht nieuws. Je kan namelijk niet plaatselijk vet verbranden. Helaas, maar dit bestaat gewoon niet. Dus wil jij afvallen rond je buikstreek, verlies je ook vet op plekken waar je dat liever niet wilt. Bijvoorbeeld bij de billen of borsten. Houd er dus rekening mee dat het verbranden van vet ook nadelen heeft.

Te weinig eten

te weinig eten helpt niet bij het afvallenWie vet wil verliezen zal minder calorieën tot zich nemen dan diegene verbruikt. Hoewel dit klopt, is dit niet altijd de juiste aanpak. Het gevaar heerst namelijk dat je te weinig gaat eten. Dat is dan ook de reden dat je deze methode niet drastisch moet terugbrengen. Verstandiger is om zo’n 10% to 20% onder je caloriebehoefte te gaan zitten. Bovendien houd je het drastisch terugbrengen niet lang vol en is het ook zo dat het lichaam je welverdiende spiermassa als brandstof gaat gebruiken (katabolisme). Het gevolg? Een afname van spiermassa en die zorgt er weer voor dat je energiebehoefte in zijn geheel nog lager wordt. Kortom, niet doen dus!

Tot het uiterste gaan

Een supplement kan goede voeding niet vervangenWe leven in een wereld van uiterste. Het is of alles, of niets. Voor veel mensen is diëten geen uitzondering. Dat is ook een van de redenen dat het een veelbesproken onderwerp is. Volgende uitspraken heb je vast wel eens gehoord: “je moet minstens zes keer per dag eten om vet te verliezen!” “Zorg ervoor dat je minstens 600 gram koolhydraten eet.” “Eet nooit fruit of melkproducten.” “Je hebt deze 30 supplementen nodig om blijven af te vallen.”  Dit wil niet zeggen dat al deze adviezen niet werken, maar helaas bestaat er gewoon geen kant en klare oplossing. Bovendien kan een heel strikt regime ertoe leiden dat je het niet volhoudt, en dan ben je er nog niet bij gebaat. Houd daarom de lange termijn in je gedachte. Probeer je doel te behalen in kleine stapjes; een duurzame aanpak. Je zult zien dat het gemakkelijker gaat en je dit beter kunt volhouden.

De laatste hippe vetdiëten volgen

Afvallen met drastische aanpassingen werkt nietNatuurlijk is het verleidelijk om wanneer er een nieuw hip dieet verschijnt deze meteen te volgen. Denk bijvoorbeeld aan het ‘hoormoondieet’, het ‘koolsoep dieet’ of een ander type (raar) hip dieet. Mocht je dit nou ooit geprobeerd hebben, let dan even op. De nieuwste dieetmethodieken proberen jou met hun marketing te overtuigen door “de laatste onderzoeken” en persoonlijke succesverhalen. Natuurlijk, soms werken deze waanzin diëten en merk je snel resultaat. Maar op het moment dat je weer “normaal” gaat eten/doen merk je dat de kilo’s die je verloren dacht te zijn er net zo snel weer aankomen. Bovendien nemen ze om een of andere reden nog extra kilo’s met zich mee ook en is al dat harde werken voor niets geweest. Een meerderheid van deze diëten laat namelijk zien dat ze ongezond en heel extreem zijn en niet gevolgd moeten worden voor een lange perioden. Doe daarom geen dingen die je niet voor de rest van je leven kunt volhouden. Het is tenslotte een lifestyle.

Gezond eten moet een leefstijlverandering zijn en wanneer je niet je hele leven koolsoep wilt eten, trek je dan niets aan van de nieuwste trends op dieetgebied.

Living for the weekends

Snack verantwoord om effectief te kunnen afvallenVeel mensen maken zich in de weekend schuldig aan een welverdiende cheatmeal. Ze zijn tenslotte de hele week al goed bezig geweest. Ondanks het feit dat een lekkere, ongezonde snack goed kan zijn voor je mentale gesteldheid kan dit problemen opleveren wanneer je dit stelselmatig doet. In het weekend jezelf volproppen met alles wat je jezelf doordeweeks hebt verboden, kan niet alleen het vetverliesproces vertragen, maar kan dit zelfs volledig stopzetten omdat je bijvoorbeeld je motivatie verliest. Afhankelijk van je doelstellingen en je vorderingen hoeft een of twee keer snacken geen probleem te zijn. Probeer hier alleen niet in te blijven hangen. Eet daarna dus weer gewoon gezond. Belangrijkste tip: laat één snack niet leiden tot een compleet snackweekend, en laat één cheat day of week J je niet weerhouden je doel te behalen.

Signalen van je lichaam negeren

Soms maakt een stap terug de kans twee stappen vooruit te makenOnze hormonen reguleren ons hongergevoel. Bovendien vertellen zij ons wanneer we genoeg eten hebben gehad. Wanneer je deze signalen negeert, kan dit zelfs leiden tot ernstige problemen zoals obesitas.

Aan de andere kant kan een rigoureus en strak schema de hormonale signalen ook uithollen. Stel je volgt een dieet waar je maar 1000 calorieën per dag binnenkrijgt, dan zal je lichaam schreeuwen om eten. Dit betekent niet dat je je complete dieet uit het raam moet gooien en dan maar de hele dag moet gaan eten. Maar het luisteren naar je hongergevoel is vaker gezond dan ongezond. Experimenteer en vertrouw op je lichaam, niet de klok die vertelt dat het tijd is om te eten. Je zult verrast zijn wat je van je lichaam kunt leren.

Vergeten te leven

Afvallen voor lang termijn kan alleen door naast dit dagelijks te genieten

Veel mensen kunnen een dieet niet volhouden omdat ze simpelweg te streng zijn voor zichzelf. Ze zijn geobsedeerd met elk beetje broccoli dat ze in hun mond stoppen en eten meer rijst met kip dan misschien goed voor ze is. Ze raken in paniek als hun timing van eetmomenten in de soep loopt. Als jij jezelf hierin een beetje herkent, sta dan even stil bij wat je aan het doen bent. Beter nog, stop even met wat je aan het doen bent, en haal diep adem. Laat je zoektocht naar gezonde voeding geen obsessie worden. Noem het ontbijt ‘je ontbijt’ en niet “maaltijd 1”. Ga uit met vrienden, eet een stukje chocolade en heel belangrijk; luister naar je hongersignalen. Lach, relax en heb plezier want dat is minstens net zo belangrijk als een gezonde maaltijd.

Wil je meer informatie over afvallen? Dan verwijzen we je graag door naar deze informatie site over afvallen.

Bron: FIT.nl

FIT methode

Als je een bewezen stappenplan voor het opbouwen van een gespierd, fit en sterk lichaam zoekt, die je sneller naar je doel brengt dan je ooit had verwacht, zoek dan niet verder.

Stappenplan met effectieve trainings- en voedingsschema’s

Opgesteld door onze personal trainingers, sportdiëtisten en wetenschappers.

Meer dan 250 pagina’s aan schema’s en informatie om aan de slag te gaan

Fit methode

Button fit methode

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x