Selecteer een pagina

Een gezonde geest in een gezond lichaam staat natuurlijk bij iedereen op 1. Maar een gezonde portemonnee scheelt heel wat kopzorgen en hiermee samenhangende stresshormonen. Ofwel, met een goede financiele strategie bewijs je het lichaam op lange termijn absoluut een belangrijke dienst! In dit artikel de 5 meest belangrijke tips om uw financien op orde te houden en zelfs uw kapitaal uit te breiden!

De tips die hier besproken worden zijn geen ‘quick fix’ en sommige lijken voor de hand te liggen, maar het verschil tussen falen en succes is als het verschil tussen lezen en doen.

Tip 1: Geef niet meer uit dan er binnenkomt

Duh…zal u zeggen, maar toch…Het weten en er ook naar handelen zijn 2 hele verschillende dingen! Iedere maand een klein beetje meer uitgeven dan u binnenkrijgt zal op termijn zorgen voor een fikse schuld (he, dit lijkt verdacht veel op overgewicht kweken!). Hou goed in de gaten wat er binnenkomt en wat uw vaste en variabele kosten zijn. Als uw kosten hoger zijn dan uw inkomsten zit er maar 1 ding op. Schrappen in de kosten! Zet alle inkomsten en uitgaven overzichtelijk op een rijtje en bekijk welke kosten wel en niet noodzakelijk zijn.

Als dit niet kan omdat het om eerste levensbehoeften gaat? Hulp zoeken!

Helaas volgt onze overheid al vele jaren dit principe niet op en zitten we daarom met een torenhoge staatschuld met dito rente. Geld wat we veel nuttiger kunnen besteden.

Tip 2: Zet minimaal 1/10 van uw inkomen iedere maand opzij

Indien u het geld kunt missen buiten de eerste levensbehoeften is dit makkelijker dan u denkt. Elke bank biedt de mogelijkheid tot automatisch sparen. Geef de bank een periodieke opdracht om elke maand minstens 10% van uw salaris (of andere inkomsten) opzij te zetten.

Tip 3: Wacht op de juiste kans en investeer

Een lastig advies om te specificeren, maar het principe geldt wel. Als u geld beschikbaar heeft (zie tip 2) en er doet zich een mooie kans voor, dan kunt u er ook daadwerkelijk van profiteren. Verdiep u hiertoe eerst in mogelijke investeringen. Dit kan op veel gebieden zijn, beleggen, bitcoins, huizen, in en verkoop van goederen etc.

Beleggen

Veel mensen beleggen tegenwoordig en niet zonder reden. Het is namelijk steeds simpeler, goedkoper en meer toegankelijk geworden voor de normale mens. Wilt u beginnen met beleggen? Bekijk dan deze site vol handige tips, informatie en mogelijkheden over beleggen.

Tip 4: Geld lenen en uitlenen

Geld lenen

Geld lenen kost geld…Die zin kennen we ondertussen allemaal en is een terechte waarschuwing. Geld lenen moet je altijd proberen te voorkomen, tenzij het echt niet anders kan. Geld lenen voor een auto is bijvoorbeeld nooit een goede reden. Geld lenen voor een huis wel (onze bekende hypotheek).

Geld lenen voor iets zonder de onderliggende oorzaak aan te pakken pakt meestal desastreus uit. Iemand die een gat in zijn hand heeft, ofwel continue geld uitgeeft zonder goed na te denken of dit wel kan, zal altijd geldproblemen houden. Tenzij er eerst wat aan dit gedrag wordt gedaan.

Geld uitlenen

Indien je in de luxepositie zit dat je geld uit kunt lenen, moet je goed nadenken of je dit wel moet doen. Vaak lenen mensen geld uit aan goede vrienden of familie. Ze willen deze persoon vaak uit de brand helpen omdat ze zich het lot aantrekken. Een nobele gedachte, maar probeer altijd objectief te bekijken of dit wel slim is. Krijg je het geld (ooit) terug? Is de onderliggende oorzaak aangepakt van het geldprobleem voordat je het geld uitleent?

Indien je toch besluit het geld uit te lenen, zet dan alles zwart op wit en laat dit door beide partijen ondertekenen. Besef wel dat je in geval van faillisement als priveschuldeiser altijd achterin de rij staat.

Tip 5: Bescherm je vermogen

Als je eenmaal vermogen hebt opgebouwd, kan je door verkeerde beslissingen, of verkeerde omstandigheden ook ineens veel kwijt raken. Veel mensen azen ook op je geld als ze weten dat je het hebt. Dit beperkt zich vaak niet tot vreemden. Het is altijd een goede strategie je vermogen te spreiden over verschillende banken en beleggingen. Als er eentje wegvalt of tegenvalt, dan is er geen nood aan de man.

Ook als je een klein vermogen hebt is het zaak deze goed te beschermen en langzaam te laten aangroeien.

 

 

 

 

 

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x