Selecteer een pagina

Op gezondbezig.nl zijn al vele artikelen verschenen over het verouderingsproces, ouder worden, anti aging en wat we tegen veroudering kunnen doen. Zie hiervoor het dossier anti-veroudering.

Met de toenemende vergrijzing en mensen die steeds langer gezond willen leven, is anti-veroudering een interessant en populair onderwerp geworden. Bij proefdieren zijn al zeer interessante resultaten behaald op dit gebied. Maar ook bij mensen zie je interessante onderzoeken. We wisten natuurlijk allang dat voeding, beweging en stress een belangrijke rol spelen bij veroudering, maar ook andere factoren spelen een rol.

Rijke mensen leven langer

Bepaalde sociale factoren, zoals of je rijk of arm bent, bepalen deels hoe oud je wordt. Een onderzoek die specifiek naar mortaliteit keek en rijkdom, vond dat rijke mensen ongeveer 3 jaar langer leefden dan armen, ook als er gecorrigeerd werd voor allerlei factoren als roken, dieet etc. Dit had te maken met de betere keuzes die rijke mensen maken. Lees het volledige artikel hier.

Dwergen leven langer

Zo blijkt ook uit onderzoek dat dwergen langer leven dan mensen die normaal groeien. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de afwezigheid van groeihormoon, of groeihormoon receptoren. In muizen is dit al aangetoond. Lees het volledige artikel hier.

Zo zijn er nog meer, niet voor de hand liggende, oorzaken van veroudering.

Cursus gezond oud worden in LeidenCursus gezond oud worden

Binnenkort wordt in Leiden voor het eerst een cursus gezond oud worden gegeven. Hierin worden onderwerpen behandeld als:

  • Wat is veroudering en hoe werkt het?
  • Wat kunt u doen om gezond oud te worden op het gebied van voeding, beweging, stress reductie, supplementen en andere factoren
  • Er worden tal van vragen beantwoord als; leeft u langer als vegetarier of vleeseter? Welke soort beweging is het meest effectief? Hoe zit het met nachtrust, zonlicht etc.
  • Waar staat de huidige wetenschap op het gebied van veroudering en wat kunnen we verwachten in de (nabije) toekomst?
U krijgt veel praktische tips. Volgens de site kan inschrijven vanaf 1 februari 2012.

Health Alert

Wilt u meteen op de hoogte worden gebracht wanneer deze vervolgartikelen verschijnen, schrijf u dan in voor de Health Alert.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x