Cursus gezond oud worden

Op gezondbezig.nl zijn al vele artikelen verschenen over het verouderingsproces, ouder worden, anti aging en wat we tegen veroudering kunnen doen. Zie hiervoor het dossier anti-veroudering.

Met de toenemende vergrijzing en mensen die steeds langer gezond willen leven, is anti-veroudering een interessant en populair onderwerp geworden. Bij proefdieren zijn al zeer interessante resultaten behaald op dit gebied. Maar ook bij mensen zie je interessante onderzoeken. We wisten natuurlijk allang dat voeding, beweging en stress een belangrijke rol spelen bij veroudering, maar ook andere factoren spelen een rol.

Rijke mensen leven langer

Bepaalde sociale factoren, zoals of je rijk of arm bent, bepalen deels hoe oud je wordt. Een onderzoek die specifiek naar mortaliteit keek en rijkdom, vond dat rijke mensen ongeveer 3 jaar langer leefden dan armen, ook als er gecorrigeerd werd voor allerlei factoren als roken, dieet etc. Dit had te maken met de betere keuzes die rijke mensen maken. Lees het volledige artikel hier.

Dwergen leven langer

Zo blijkt ook uit onderzoek dat dwergen langer leven dan mensen die normaal groeien. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de afwezigheid van groeihormoon, of groeihormoon receptoren. In muizen is dit al aangetoond. Lees het volledige artikel hier.


Fitchef Turbo

Fitchef Turbo is het vervolg op het erg populaire Fitchef boek van Mark van Oosterwijck, waar Gezondbezig.nl eerder al positief door was verrast en over heeft geschreven. Met Fitchef Turbo speelt Mark van Oosterwijck in op de wens van veel mensen om nog sneller gezonde en eiwitrijke recepten op tafel te hebben.

Juist voor normale mensen zoals jij en ik die gewoon een druk leven hebben en geen zin en tijd hebben om uren in de keuken te moeten staan, al helemaal niet op doordeweekse dagen! Met Fitchef Turbo slaat Mark wederom de spijker op zijn kop, een prachtig en praktisch boek vol eiwitrijke recepten voor zowel ontbijt, lunch als diner.

Meer info of kopen Fitchef Turbo


Zo zijn er nog meer, niet voor de hand liggende, oorzaken van veroudering.

Cursus gezond oud worden in LeidenCursus gezond oud worden

Binnenkort wordt in Leiden voor het eerst een cursus gezond oud worden gegeven. Hierin worden onderwerpen behandeld als:

  • Wat is veroudering en hoe werkt het?
  • Wat kunt u doen om gezond oud te worden op het gebied van voeding, beweging, stress reductie, supplementen en andere factoren
  • Er worden tal van vragen beantwoord als; leeft u langer als vegetarier of vleeseter? Welke soort beweging is het meest effectief? Hoe zit het met nachtrust, zonlicht etc.
  • Waar staat de huidige wetenschap op het gebied van veroudering en wat kunnen we verwachten in de (nabije) toekomst?
U krijgt veel praktische tips. Volgens de site kan inschrijven vanaf 1 februari 2012.

Health Alert

Wilt u meteen op de hoogte worden gebracht wanneer deze vervolgartikelen verschijnen, schrijf u dan in voor de Health Alert.

Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti omega 3 Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopen

Leave a Reply