Selecteer een pagina

Curcumine is een bestanddeel van kerrie poeder. Vaak bestaat kerrie voor zo’n 30% uit curcumine. Curcumine is heel interessant omdat het een sterkte antioxidant is. Het slechte LDL cholesterol vormt vaak alleen plaques als deze geoxideerd wordt, curcumine (evenals andere antioxidanten) voorkomen deze oxidatie. Hierdoor worden minder of geen plaques gevormd.

Toediening van 500mg curcuminoiden per dag gedurende 7 dagen deed de bloedperoxiden dalen met 33% en het totaalcholesterolgehalte met 11%. Een bijkomend voordeel is dat curcumine het goede HDL cholesterol verhoogd met 29%. Dit maakt curcumine tot een bijzonder effectieve risicoverlager voor cholesterol gerelateerde hart- en vaatziekten.

Ter info, curcumine heeft ook een positieve invloed op:

–          Antikankeractiviteit

–          Multiple sclerose

–          Reumatoïde artritis

–          Antivirale en antischimmel eigenschappen

–          Ziekte van Alzheimer

Mocht u nog geen kerrie poeder of nog beter, curcumine in uw keuken hebben, dan wordt het nu tijd deze aan te schaffen en te gaan gebruiken door uw gerechten![/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x