Curcumine zeer positief voor cholesterol

Curcumine is een bestanddeel van kerrie poeder. Vaak bestaat kerrie voor zo’n 30% uit curcumine. Curcumine is heel interessant omdat het een sterkte antioxidant is. Het slechte LDL cholesterol vormt vaak alleen plaques als deze geoxideerd wordt, curcumine (evenals andere antioxidanten) voorkomen deze oxidatie. Hierdoor worden minder of geen plaques gevormd.


Fitchef Turbo

Fitchef Turbo is het vervolg op het erg populaire Fitchef boek van Mark van Oosterwijck, waar Gezondbezig.nl eerder al positief door was verrast en over heeft geschreven. Met Fitchef Turbo speelt Mark van Oosterwijck in op de wens van veel mensen om nog sneller gezonde en eiwitrijke recepten op tafel te hebben.

Juist voor normale mensen zoals jij en ik die gewoon een druk leven hebben en geen zin en tijd hebben om uren in de keuken te moeten staan, al helemaal niet op doordeweekse dagen! Met Fitchef Turbo slaat Mark wederom de spijker op zijn kop, een prachtig en praktisch boek vol eiwitrijke recepten voor zowel ontbijt, lunch als diner.

Meer info of kopen Fitchef Turbo


Toediening van 500mg curcuminoiden per dag gedurende 7 dagen deed de bloedperoxiden dalen met 33% en het totaalcholesterolgehalte met 11%. Een bijkomend voordeel is dat curcumine het goede HDL cholesterol verhoogd met 29%. Dit maakt curcumine tot een bijzonder effectieve risicoverlager voor cholesterol gerelateerde hart- en vaatziekten.

Ter info, curcumine heeft ook een positieve invloed op:

–          Antikankeractiviteit

–          Multiple sclerose

–          Reumatoïde artritis

–          Antivirale en antischimmel eigenschappen

–          Ziekte van Alzheimer

Mocht u nog geen kerrie poeder of nog beter, curcumine in uw keuken hebben, dan wordt het nu tijd deze aan te schaffen en te gaan gebruiken door uw gerechten!

Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti omega 3 Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopen

Leave a Reply