Cranberries helpen cholesterol te verlagen

Cranberries en cranberriesap worden al jaren ingezet tegen blaasontstekingen. Nu blijkt uit onderzoek dat ze ook een heilzaam effect hebben op je cholesterolniveau en daarmee goed zijn voor hart- en bloedvaten. Cranberries voorkomen de oxidatie van het ‘slechte’ LDL cholesterol in de bloedvaten. Hierdoor wordt de vaatwand niet beschadigt en wordt de kans op dichtslibben kleiner. Het blijkt dat door cranberries er meer LDL receptoren ontstaan in de lever, waardoor deze meer LDL cholesterol opneemt uit de bloedbaan.


Fitchef Turbo

Fitchef Turbo is het vervolg op het erg populaire Fitchef boek van Mark van Oosterwijck, waar Gezondbezig.nl eerder al positief door was verrast en over heeft geschreven. Met Fitchef Turbo speelt Mark van Oosterwijck in op de wens van veel mensen om nog sneller gezonde en eiwitrijke recepten op tafel te hebben.

Juist voor normale mensen zoals jij en ik die gewoon een druk leven hebben en geen zin en tijd hebben om uren in de keuken te moeten staan, al helemaal niet op doordeweekse dagen! Met Fitchef Turbo slaat Mark wederom de spijker op zijn kop, een prachtig en praktisch boek vol eiwitrijke recepten voor zowel ontbijt, lunch als diner.

Meer info of kopen Fitchef TurboBron
Life Sci. 2005 Aug 26;77(15):1892-901.

Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti omega 3 Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopen

Leave a Reply