Selecteer een pagina

De maatregelen die de afgelopen jaren zijn genomen tegen covid-19 en de angst om corona te krijgen hebben geleid tot een toegenomen alcoholverslaving. Helaas helpt alcohol niet tegen stress door corona. Misschien lijkt het dat één of meerdere glazen alcohol de stress verminderen, langer alcoholgebruik zorgt echter voor meer stress en angstgevoelens. De alcohol zal ook slaapproblemen veroorzaken en je gaat je lusteloos en moe voelen. Heb je het idee dat je een alcoholprobleem hebt dan kun je hulp bij alcoholverslaving aanvragen. In Nederland heeft 10% van de bevolking een alcoholverslaving. In de meeste gevallen is die alcoholverslaving er heel langzaam ingeslopen. Alcoholverslaving is, naast tabaksverslaving, de meest voorkomende verslaving. Wil jij weten of je alcoholverslaafd bent? Of wil je stoppen met het drinken van te veel alcohol? Vraag dan hulp aan!

Hoe weet je of je een alcoholverslaving hebt?


Hoe weet je of je een alcoholverslaving hebt? Er zijn enkele symptomen die duiden op een alcoholverslaving;

  • Na het drinken van een paar glazen alcohol niet meer kunnen stoppen
  • Meer alcohol drinken dan je van plan was
  • Je het wel probeert, maar het niet lukt om minder te drinken of ermee te stoppen
  • Je steeds meer alcohol nodig hebben om dronken te worden (tolerantie)
  • Je heftig verlangt naar alcohol (craving)
  • Je gaat rijden met alcohol op
  • Je steeds zoekt naar een nieuwe reden om alcohol te drinken
  • Je veel tijd kwijt bent met het drinken van alcohol of het herstellen hiervan
  • Er steeds meer problemen van komen op je werk, je relatie of bij vriendschappen

Heb je meerdere van deze symptomen dan kan het zijn dat je alcoholverslaafd bent. Het is verstandig om dan contact te zoeken met een verslavingsdeskundige.

Het ontstaan tegengaan van een alcoholverslaving

Een alcoholverslaving kan op verschillende manieren ontstaan. Zoals gezegd hebben veel mensen moeite gehad met de coronamaatregelen of angst dat ze zelf corona krijgen. In deze tijd moesten mensen verplicht thuisblijven en waren vaak alleen. Dat heeft ervoor gezorgd dat mensen sneller en vaker alcohol gingen drinken. Maar je kunt ook aan alcoholverslaafd raken door bijvoorbeeld problemen in de privésfeer of op je werk. Ook erfelijke aanleg speelt vaak mee bij verslavingen. Denk je dat je verslaafd bent of zou kunnen worden, zoek dan hulp. Soms helpt het al als je met iemand kunt praten. Zonder professionele hulp lukt het bijna niemand om te stoppen, maar je bent ooit begonnen met drinken, je kunt er ook mee stoppen. Zet de eerste stap en zoek hulp.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x