Cholesterolverlagende paddenstoelen

Uit diverse onderzoeken blijkt dat de consumptie van bepaalde paddenstoelen het cholesterolgehalte drastisch kan laten dalen. Het gaat hier om de speciale soorten zoals shiitake, maitake, kawarataké en enokitaké maar ook de eenvoudige pleurotus soorten (zoals oesterzwammen). Deze paddenstoelen bevatten de stof eritadenine, waar een deel van het cholesterolverlagende effect aan wordt toegeschreven1). Ook bevatten deze paddenstoelen natuurlijke statines. Dit zijn stoffen die de productie van cholesterol in de lever remmen. Een portie van 100 gram oesterzwammen bevat ongeveer 10mg lovastatine, een concentratie die waarschijnlijk een cholesterolverlagend effect sorteert bij consumptie.
Naast het cholesterolverlagende effect van paddenstoelen, hebben ze ook vele andere gezondheidsbevorderende eigenschappen. Bespaar dus niet op het eten van paddenstoelen, vooral de Japanse varianten.


Fitchef Turbo

Fitchef Turbo is het vervolg op het erg populaire Fitchef boek van Mark van Oosterwijck, waar Gezondbezig.nl eerder al positief door was verrast en over heeft geschreven. Met Fitchef Turbo speelt Mark van Oosterwijck in op de wens van veel mensen om nog sneller gezonde en eiwitrijke recepten op tafel te hebben.

Juist voor normale mensen zoals jij en ik die gewoon een druk leven hebben en geen zin en tijd hebben om uren in de keuken te moeten staan, al helemaal niet op doordeweekse dagen! Met Fitchef Turbo slaat Mark wederom de spijker op zijn kop, een prachtig en praktisch boek vol eiwitrijke recepten voor zowel ontbijt, lunch als diner.

Meer info of kopen Fitchef Turbo


Bron

1)      Enman J, Hodge D, Berglund KA, Rova U.; Production of the bioactive compound eritadenine by submerged cultivation of shiitake (Lentinus edodes) mycelia.; J Agric Food Chem. (2008);Apr 23;56(8):2609-12.

Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti omega 3 Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopen

Leave a Reply