Chocolade positief op cholesterol

Chocolade is rijk aan flavonoïden, deze behoren tot de groep van antioxidanten. Antioxidanten beperken o.a. de schade van vrije radicalen. Interessant voor het cholesterol verhaal is dat deze flavonoïden de oxidatie beletten van het ‘slechte’ LDL cholesterol. Hierdoor kan het LDL cholesterol zich niet afzetten in de slagaders, waardoor er geen of minder plaques gevormd worden. Dit LDL cholesterol wordt uiteindelijk weer afgebroken in de lever.
Fitchef Turbo

Fitchef Turbo is het vervolg op het erg populaire Fitchef boek van Mark van Oosterwijck, waar Gezondbezig.nl eerder al positief door was verrast en over heeft geschreven. Met Fitchef Turbo speelt Mark van Oosterwijck in op de wens van veel mensen om nog sneller gezonde en eiwitrijke recepten op tafel te hebben.

Juist voor normale mensen zoals jij en ik die gewoon een druk leven hebben en geen zin en tijd hebben om uren in de keuken te moeten staan, al helemaal niet op doordeweekse dagen! Met Fitchef Turbo slaat Mark wederom de spijker op zijn kop, een prachtig en praktisch boek vol eiwitrijke recepten voor zowel ontbijt, lunch als diner.

Meer info of kopen Fitchef Turbo


Een onderzoek op 70+ ers toonde het bovenstaande ook aan1). Men keek wat het effect was van cacao consumptie op bepaalde bloed parameters die te maken hebben met aderverkalking en ontstekingen. De proefpersonen die 4 weken 40 gram cacaopoeder per dag consumeerden vertoonde lagere gehaltes aan zogenaamde biomarkers die aderverkalking en ontstekingen voorspellen. De oorzaak wordt gezocht in het hoge gehalte aan flavonoïden (425mg proanthocyanidines/ 40 gram poeder). Let wel, de onderzoekers keken naar het effect van toegevoegde cacao. In witte en melk chocolade zit ook veel verzadigd vet en suikers, deze zijn weer wel slecht voor het cholesterol. De auteurs van dit onderzoek raden daarom een regelmatige consumptie aan van puur of extra pure chocolade.

Bron

1)      Monagas et al.; Effect of cocoa powder on the modulation of inflammatory biomarkers in patients at high risk of cardiovascular disease;Am J. of Clinical Nutrition (2009); september 23

Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti omega 3 Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopen

Leave a Reply