Selecteer een pagina

stoppen met roken
Bijna 30% van de Nederlandse bevolking rookt. Bijna iedere roker heeft wel het stille verlangen om te stoppen met roken en velen hebben dan ook al één of meerdere stoppogingen ondernomen. Maar één ding is zeker stoppen met roken is niet makkelijk.

Hulpmiddelen bij stoppen met roken

In de loop der jaren zijn er al heel wat middelen op de markt verschenen die stoppen met roken makkelijker zouden moeten maken, met wisselend succes. Van nicotinekauwgom, nicotinepleisters en Zyban, tot aan acupunctuur, hypnose en lasertherapie. De slagingspercentages bij deze methoden variëren zo tussen de 8% en de 15%. Aardig, maar niet geweldig.
Sinds enige tijd is dus Champix verkrijgbaar en met een slagingspercentage van bijna 25% laat dit middel de concurrentie ver achter zich.

Hoe werkt Champix?

Waar andere middelen zich vooral richten op het geleidelijk afbouwen van de behoefte aan nicotine, pakt Champix het anders aan. Champix zorgt ervoor dat nicotine niet meer door het lichaam wordt opgenomen. Het middel blokkeert de receptoren die de nicotine opnemen in de hersenen. Deze werking wordt optimaal benut als u 8 tot 14 dagen voordat u daadwerkelijk stopt met de kuur begint. Hierdoor bestrijdt u de behoefte aan nicotine al voordat u gaat stoppen. Dit zou een stoppoging veel makkelijker moeten maken.
Daarnaast heeft Champix nog een tweede werking. Het stimuleert de afgifte van dopamine. Dopamine regelt het ervaren van plezierige gevoelens. Het roken roken van een sigaret stimuleert eveneens de aanmaak van deze stof. Champix neemt deze rol dus eigenlijk over van de sigaret, waardoor het stoppen u ook in psychisch opzicht lichter moet vallen.

Bijwerkingen Champix

Er wordt in de bijsluiter voor gewaarschuwd dat het middel in sommige gevallen misselijkheid kan veroorzaken.

Gebruikerservaringen

Een speurtocht over het internet naar ervaringen met dit produkt leverden over het algemeen positieve reacties op. Veel mensen ervaarden inderdaad minder behoefte aan nicotine en het verlangen naar een sigaret was bij de ervaren stoppers minder sterk dan bij eerdere stoppogingen.

Conclusie

De resultaten van Champix steken op het eerste gezicht positief af bij andere hulpmiddelen bij stoppen met roken en het kan u zeker helpen bij uw stoppoging. Verwacht echter geen wonderen, de absolute wil om te stoppen blijft een vereiste voor een succesvolle stoppoging.

Waar is Champix te verkrijgen?

champix

Champix is niet bij de drogisterij verkrijgbaar, maar is wel op recept te krijgen via uw huisarts. Daarnaast is Champix verkrijgbaar via Dokteronline.

Meer informatie over Champix of bestellen

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x