Cafeine en bloeddruk

Hoewel de meningen onder wetenschappers nog verschillen, wijst recent onderzoek uit dat de bloeddruk kan stijgen door cafeine. Daarnaast lijkt cafeine de slagaders ook wat stijver te maken, wat ongunstig is voor de bloeddruk (op lange termijn). Ook op korte termijn heeft cafeine een nadelig effect, het verhoogt de bloeddruk binnen twee uur. De mate van verhoging hangt af van de hoeveelheid geconsumeerde cafeine. Over het algemeen wordt aanbevolen niet meer dan 200 mg cafeine te nemen per dag. Dit is de hoeveelheid die in twee normale kopjes koffie zitten.

Bedenk ook dat cafeine tevens in thee, cola, energiedrankjes en pijnstillers zit. Onderschat deze hoeveelheden niet!

Lees ook

Koffie verhoogd cholesterol

Energiedranken slecht

 

Hiermee verlaagt u uw bloeddruk

Hieronder een lijst van leefstijlfactoren die u kunt beïnvloeden om uw bloeddruk op een natuurlijke manier te verlagen. Klik op elke factor voor meer info en uitleg (dit wordt stap voor stap bijgewerkt).


Fitchef Turbo

Fitchef Turbo is het vervolg op het erg populaire Fitchef boek van Mark van Oosterwijck, waar Gezondbezig.nl eerder al positief door was verrast en over heeft geschreven. Met Fitchef Turbo speelt Mark van Oosterwijck in op de wens van veel mensen om nog sneller gezonde en eiwitrijke recepten op tafel te hebben.

Juist voor normale mensen zoals jij en ik die gewoon een druk leven hebben en geen zin en tijd hebben om uren in de keuken te moeten staan, al helemaal niet op doordeweekse dagen! Met Fitchef Turbo slaat Mark wederom de spijker op zijn kop, een prachtig en praktisch boek vol eiwitrijke recepten voor zowel ontbijt, lunch als diner.

Meer info of kopen Fitchef Turbo


 

Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti omega 3 Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopen

Leave a Reply