Broccoli beschermt tegen kanker

broccoli
Dat broccoli en verwante groenten als waterkers beschermen tegen kanker werd al langer vermoed. Waarom broccoli preventief werkt tegen kanker was tot op heden echter een raadsel. Wetenschappers van de Georgetown University (Washington) denken dit geheim ontrafeld te hebben.


Fitchef Turbo

Fitchef Turbo is het vervolg op het erg populaire Fitchef boek van Mark van Oosterwijck, waar Gezondbezig.nl eerder al positief door was verrast en over heeft geschreven. Met Fitchef Turbo speelt Mark van Oosterwijck in op de wens van veel mensen om nog sneller gezonde en eiwitrijke recepten op tafel te hebben.

Juist voor normale mensen zoals jij en ik die gewoon een druk leven hebben en geen zin en tijd hebben om uren in de keuken te moeten staan, al helemaal niet op doordeweekse dagen! Met Fitchef Turbo slaat Mark wederom de spijker op zijn kop, een prachtig en praktisch boek vol eiwitrijke recepten voor zowel ontbijt, lunch als diner.

Meer info of kopen Fitchef Turbo


De oorzaak zit in het eiwit p53. Dit eiwit onderdrukt de groei van tumoren. Als er echter een mutatie optreedt in dit eiwit vervalt deze beschermende werking. De helft van alle kankergevallen bij mensen is het gevolg van een dergelijke mutatie.Isothiocyanaten, een stof die in onder andere in de landbouw wordt gebruikt om gewassen te ontsmetten, maakt het schadelijke werk van gemuteerde p53 eiwitten weer ongedaan. De ‘originele’ p53 eiwitten, die de groei van kanker voorkomen, worden echter met rust gelaten door isothiocyanaten.

Deze ontdekking is vangroot belang. Gemuteerde cellen kunnen er nu nog voor zorgen dat behandeling van kanker niet aanslaat. Als wetenschappers er in slagen om de gemuteerde genen uit te schakelen kan dit zeer positieve gevolgen hebben bij de bestrijding van kanker.

Bron: Scientias.nl / c2w.nl

Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti omega 3 Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopen

Leave a Reply