Blokkeren van gen kan uitzaaiing van kanker voorkomen

kankercel


Fitchef Turbo

Fitchef Turbo is het vervolg op het erg populaire Fitchef boek van Mark van Oosterwijck, waar Gezondbezig.nl eerder al positief door was verrast en over heeft geschreven. Met Fitchef Turbo speelt Mark van Oosterwijck in op de wens van veel mensen om nog sneller gezonde en eiwitrijke recepten op tafel te hebben.

Juist voor normale mensen zoals jij en ik die gewoon een druk leven hebben en geen zin en tijd hebben om uren in de keuken te moeten staan, al helemaal niet op doordeweekse dagen! Met Fitchef Turbo slaat Mark wederom de spijker op zijn kop, een prachtig en praktisch boek vol eiwitrijke recepten voor zowel ontbijt, lunch als diner.

Meer info of kopen Fitchef Turbo


Met verschillende technieken kunnen medici tumoren steeds vaker succesvol bestrijden. Cellen kunnen zich echter losmaken van een tumor en zwerven door het lichaam, met het risico dat ze elders weer een nieuw tumor ontwikkelen. Er wordt al lange tijd onderzoek gedaan naar hoe deze zwervende cellen bestreden kunnen worden. Met de ontdekking van het gen dat de verspreiding van kankercellen stimuleert lijken Engelse wetenschappers op dit punt een grote stap vooruit te hebben gezet.
Vaak zijn tumoren die ontstaan uit de genoemde zwervende kankercellen lastiger te bestrijden. Als deze verspreiding van kankercellen kan worden voorkomen zou dat heel veel sterfgevallen kunnen voorkomen.

Uit onderzoek van de Engelse University of East Anglia blijkt dat het eiwit Smad7 voorkomt dat cellen zich losmaken en door het lichaam gaan reizen. Het gen WWP2 breekt dit eiwit echter weer af. Als het WWP2 gen geblokkeerd kan worden zou volgens de onderzoekers het eiwit Smad7 ongestoord zijn werk kunnen doen en door de verspreding van de cellen tegen te gaan.

Onderzoeker Andrew Chantry denkt dat zijn team iets heel belangrijks op het sppor is. Volgens hem kan de ontdekking leiden tot nieuwe medicijnen waarmee agressieve vormen van kanker veel beter te behandelen zijn.

Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti omega 3 Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopen

Leave a Reply