Bietensap, drink maar geniet met mate

Bietensap, drink maar geniet met mate. Dat is het advies waarmee het Voedingscentrum mee naar buiten kwam. De aanleiding van het naar buiten brengen van dit advies is de toenemen populariteit van bietensap onder sporters. Het is belangrijk dat men op de hoogte is van de risico’s van het drinken van een overmaat aan bietensap.

Het drinken van te veel bietensap kan consequenties hebben voor de gezondheid. Dit heeft te maken met het feit dat er in bietensap veel nitraten zitten. In het lichaam worden nitraten omgezet naar nitriet. Nitriet kan negatieve gevolgen hebben voor de gezondheid omdat het mogelijk is dat nitriet omgezet wordt naar de meer gevaarlijke nitrosamienen. Het eten van vis in combinatie met het een hoog gehalte aan nitriet in het lichaam vergroot deze kans.


Fitchef Turbo

Fitchef Turbo is het vervolg op het erg populaire Fitchef boek van Mark van Oosterwijck, waar Gezondbezig.nl eerder al positief door was verrast en over heeft geschreven. Met Fitchef Turbo speelt Mark van Oosterwijck in op de wens van veel mensen om nog sneller gezonde en eiwitrijke recepten op tafel te hebben.

Juist voor normale mensen zoals jij en ik die gewoon een druk leven hebben en geen zin en tijd hebben om uren in de keuken te moeten staan, al helemaal niet op doordeweekse dagen! Met Fitchef Turbo slaat Mark wederom de spijker op zijn kop, een prachtig en praktisch boek vol eiwitrijke recepten voor zowel ontbijt, lunch als diner.

Meer info of kopen Fitchef Turbo


Wanneer men veel bietensap drinkt, zal het lichaam dus sneller een hoog gehalte aan nitriet bevatten. Je komt met bietensap sneller boven het gehalte nitriet dat nog veilig genoemd kan worden dan bij het eten van bijv. andijvie of sla – twee groenten die ook een hoog gehalte aan nitraten bevatten. Het drinken van bietensap is zelfs meer risicovol dan het eten van losse bieten.

Volgens het Voedingscentrum is het heel makkelijk om een overdosis nitraat binnen te krijgen. Als men slechts enkele slokken bietensap neemt, kan men al teveel nitraten binnen krijgen. Het Voedingscentrum raadt dus aan erg voorzichtig te zijn met het drinken van bietensap en om je dieet aan te passen wanneer je bietensap drinkt tijdens het sporten.

Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti omega 3 Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopen

Leave a Reply