Selecteer een pagina

Bietensap, drink maar geniet met mate. Dat is het advies waarmee het Voedingscentrum mee naar buiten kwam. De aanleiding van het naar buiten brengen van dit advies is de toenemen populariteit van bietensap onder sporters. Het is belangrijk dat men op de hoogte is van de risico’s van het drinken van een overmaat aan bietensap.

Het drinken van te veel bietensap kan consequenties hebben voor de gezondheid. Dit heeft te maken met het feit dat er in bietensap veel nitraten zitten. In het lichaam worden nitraten omgezet naar nitriet. Nitriet kan negatieve gevolgen hebben voor de gezondheid omdat het mogelijk is dat nitriet omgezet wordt naar de meer gevaarlijke nitrosamienen. Het eten van vis in combinatie met het een hoog gehalte aan nitriet in het lichaam vergroot deze kans.

Wanneer men veel bietensap drinkt, zal het lichaam dus sneller een hoog gehalte aan nitriet bevatten. Je komt met bietensap sneller boven het gehalte nitriet dat nog veilig genoemd kan worden dan bij het eten van bijv. andijvie of sla – twee groenten die ook een hoog gehalte aan nitraten bevatten. Het drinken van bietensap is zelfs meer risicovol dan het eten van losse bieten.

Volgens het Voedingscentrum is het heel makkelijk om een overdosis nitraat binnen te krijgen. Als men slechts enkele slokken bietensap neemt, kan men al teveel nitraten binnen krijgen. Het Voedingscentrum raadt dus aan erg voorzichtig te zijn met het drinken van bietensap en om je dieet aan te passen wanneer je bietensap drinkt tijdens het sporten.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x