Bang om een griepje op te lopen? Eet dan dit.

Ben je vatbaar voor een griepje tijdens de seizoenswisseling? Zorg er dan voor dat je bosbessen en rode druiven in huis haalt. Volgens een onderzoek van de universiteit van Oregon helpen deze twee soorten fruit met het opbouwen van de weerstand. Hierdoor is de kans op een griepje een stuk minder groot.

De universiteit heeft voor haar onderzoek maar liefst 446 voedingsstoffen onderzocht. De onderzoekers richten zich vooral naar het zoeken van een verband tussen de stoffen en het menselijk immuunsysteem. Van de 446 stoffen bleken twee stoffen daadwerkelijk een positief effect op de weerstand te hebben.

Het gaat om de stof resveratol en pterostilbeen. Eerstgenoemde stof zit in o.a. rode druiven en laatstgenoemde zit o.a. in bosbessen. Beide stoffen bevatten zogeheette stilbenoïde verbindingen. Deze verbindingen bevorderen, gekoppeld met vitamine D, de werking van het CAMP-gen. Dit gen speelt een belangrijke rol in het menselijk immuunsysteem.

[thrive_leads id='3269']

De onderzoekers geven echter aan dat deze waarnemingen puur zijn gebaseerd op de resultaten van het laboratoriumonderzoek. Het is dus nog niet met zekerheid vast te stellen of het eten van bosbessen of rode druiven een grote invloed heeft op je weerstand.

Toch zijn er al meerdere onderzoeken gedaan naar de stof resveratrol waaruit geconcludeerd werd dat de stof bevorderlijk is voor de gezondheid. Zie hiervoor ook:

Resveratrol stimuleert vetverbranding en metabolisme

Resveratrol verlengt levensduur

 

Dit onderzoek is echter het eerste onderzoek dat een intensieve coöperatie met vitamine D aantoont. Vervolgonderzoek moet uitwijzen hoe deze vondst toegepast kan worden in het dagelijks leven.

Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti omega 3 Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopen
By | 2017-12-23T12:21:20+00:00 20 september 2013|Gezondheidsnieuws|0 Comments

Leave A Comment

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com