Atrose en chondroïtine

Het ontstekingsremmende supplement chondroïtine kan de voortgang van artrose aanzienlijk vertragen, zo hebben wetenschappers bevestigd. Deze stof kan de afbraak van kraakbeen voorkomen en ook de pijn aanzienlijk verminderen.

In een belangrijk nieuw onderzoek, waarvan de resultaten nog maar pas bekend zijn gemaakt, zou er weleens toe kunnen leiden dat de traditionele geneeskunde eindelijk erkent dat dit natuurlijke supplement een aantoonbaar effectieve behandeling is. Het is uitgetest op 622 patiënten met artrose aan de knie. De helft van hen kreeg twee jaar lang elke dag 1200 mg chondroïtine-4,6-sulfaat terwijl de rest een placebo kreeg, een suikerpilletje dat er hetzelfde uitzag.

Na twee jaar was de slijtage aan het kraakbeen in de placebogroep meer dan twee keer zo groot als bij degenen die het echte supplement hadden gebruikt. De chondroïtinegroep had ook veel minder pijn dan degenen die een placebo hadden gekregen.

De resultaten, die zijn beschreven door een groep wetenschappers van universiteiten in Frankrijk en België onder de naam STOPP (Study on Osteoarthritis Progression Prevention), is onlangs gepresenteerd op het congres van het American College of Rheumatology in Washington. De ideale dagdosering is 1500 mg chondroïtine.

Glucosamine en chondroïtine zijn beide werkzame stoffen om het kraakbeen te herstellen.

 

Lees ook

Health Alert

Wilt u meteen op de hoogte worden gebracht bij publicatie van nieuwe gezondheids artikelen? Schrijf u dan in voor de Health Alert.Opti omega 3

Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopenFitchef Turbo

Fitchef Turbo speelt in op de wens van veel mensen om snel gezonde en eiwitrijke recepten op tafel te hebben.

Juist voor normale mensen zoals jij en ik die een druk leven hebben en geen zin en tijd hebben om uren in de keuken te moeten staan. Prachtig en praktisch boek vol eiwitrijke recepten voor zowel ontbijt, lunch als diner.

Meer info of kopen Fitchef TurboBy | 2017-12-23T12:23:44+00:00 03 juli 2012|Chondroïtine|0 Comments

Leave A Comment

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com