Selecteer een pagina

Glucosamine is een natuurlijke stof die in hoge concentraties voorkomt in de structuren van onze gewrichten. Glucosamine kan het lichaam helpen om beschadigd kraakbeen te herstellen. De belangrijkste functie van glucosamine is een stimulatie van de productie van glycosaminoglycanen die zorgen voor de stevigheid van de gewrichten. Ondanks dat het nog niet voldoende is aangetoond dat met glucosamine weer nieuw kraakbeen wordt aangemaakt is er alle reden toe aan te nemen dat dit toch goed mogelijk is. Het verbetert in ieder geval wel de structuur van het kraakbeen en kan daardoor het vocht in het gewricht beter vasthouden. Dit is essentieel voor de schokdemping bij belaste bewegingen. Daardoor kan het gewricht weer soepeler bewegen zonder pijn. Het komt erop neer, dat een voldoende hoog glucosaminegehalte noodzakelijk is voor onderhoud van het bestaande kraakbeen en wellicht ook voor de aanmaak van nieuw kraakbeen.

Bovendien doet glucosamine iets aan de oorzaak van deze kwaal. Tegelijkertijd is het veilig. Bij proeven op mensen hebben onderzoekers nooit gevaarlijke bijwerkingen kunnen ontdekken. Meestal wordt het in supplementen echter gecombineerd met chondroïtinesulfaat omdat deze twee stoffen zeer met elkaar samenwerken.

 

Lees ook

 

Health Alert

Wilt u op de hoogte worden gebracht bij publicatie van nieuwe gezondheids artikelen? Schrijf u dan in voor de Health Alert.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x