Artrose en glucosamine

Glucosamine is een natuurlijke stof die in hoge concentraties voorkomt in de structuren van onze gewrichten. Glucosamine kan het lichaam helpen om beschadigd kraakbeen te herstellen. De belangrijkste functie van glucosamine is een stimulatie van de productie van glycosaminoglycanen die zorgen voor de stevigheid van de gewrichten. Ondanks dat het nog niet voldoende is aangetoond dat met glucosamine weer nieuw kraakbeen wordt aangemaakt is er alle reden toe aan te nemen dat dit toch goed mogelijk is. Het verbetert in ieder geval wel de structuur van het kraakbeen en kan daardoor het vocht in het gewricht beter vasthouden. Dit is essentieel voor de schokdemping bij belaste bewegingen. Daardoor kan het gewricht weer soepeler bewegen zonder pijn. Het komt erop neer, dat een voldoende hoog glucosaminegehalte noodzakelijk is voor onderhoud van het bestaande kraakbeen en wellicht ook voor de aanmaak van nieuw kraakbeen.

Bovendien doet glucosamine iets aan de oorzaak van deze kwaal. Tegelijkertijd is het veilig. Bij proeven op mensen hebben onderzoekers nooit gevaarlijke bijwerkingen kunnen ontdekken. Meestal wordt het in supplementen echter gecombineerd met chondroïtinesulfaat omdat deze twee stoffen zeer met elkaar samenwerken.

 

Lees ook

 

Health Alert

Wilt u op de hoogte worden gebracht bij publicatie van nieuwe gezondheids artikelen? Schrijf u dan in voor de Health Alert.Opti omega 3

Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopenFitchef Turbo

Fitchef Turbo speelt in op de wens van veel mensen om snel gezonde en eiwitrijke recepten op tafel te hebben.

Juist voor normale mensen zoals jij en ik die een druk leven hebben en geen zin en tijd hebben om uren in de keuken te moeten staan. Prachtig en praktisch boek vol eiwitrijke recepten voor zowel ontbijt, lunch als diner.

Meer info of kopen Fitchef TurboBy | 2017-12-23T12:23:54+00:00 27 juni 2012|Glucosamine|0 Comments

Leave A Comment

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com