Selecteer een pagina

Er zijn veel mensen die lijden aan een rugaandoening. Door de evolutie hebben het onderste deel van de halswervelkolom en het onderste deel van de lendewervels de grootste verandering ondergaan, waardoor ook daar de meeste problemen ontstaan. Net als bij de gewrichten in de vingers doen zich op de wervelkolom misvormingen voor. Daarbij gedragen de tussenwervels zich als gewrichtskraakbeen bij artrose. Naast het grote wervelgewricht met de tussenwervels heeft elke wervel aan de rugkant een klein wervelgewricht links en rechts zowel aan de boven- als aan de onderkant.

Dit is vergelijkbaar met de gewrichten in de vingers. Het verschil zit hem in de herkenbaarheid. Bij de vingers valt een knokkel op terwijl het sluipende proces in de wervels minder zichtbaar is.

Misvormende veranderingen in de wervelkolom doen zich in het vijftigste levensjaar al bij 65% van de vrouwen en bij 80% van de mannen voor, rond het tachtigste jaar bij alle mensen.

 

Lees ook

 

Health Alert

Wilt u op de hoogte worden gebracht bij publicatie van nieuwe gezondheids artikelen? Schrijf u dan in voor de Health Alert.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x