Artrose aan de wervelkolom

Er zijn veel mensen die lijden aan een rugaandoening. Door de evolutie hebben het onderste deel van de halswervelkolom en het onderste deel van de lendewervels de grootste verandering ondergaan, waardoor ook daar de meeste problemen ontstaan. Net als bij de gewrichten in de vingers doen zich op de wervelkolom misvormingen voor. Daarbij gedragen de tussenwervels zich als gewrichtskraakbeen bij artrose. Naast het grote wervelgewricht met de tussenwervels heeft elke wervel aan de rugkant een klein wervelgewricht links en rechts zowel aan de boven- als aan de onderkant.

Dit is vergelijkbaar met de gewrichten in de vingers. Het verschil zit hem in de herkenbaarheid. Bij de vingers valt een knokkel op terwijl het sluipende proces in de wervels minder zichtbaar is.

Misvormende veranderingen in de wervelkolom doen zich in het vijftigste levensjaar al bij 65% van de vrouwen en bij 80% van de mannen voor, rond het tachtigste jaar bij alle mensen.

 

Lees ook

 

Health Alert

Wilt u op de hoogte worden gebracht bij publicatie van nieuwe gezondheids artikelen? Schrijf u dan in voor de Health Alert.Opti omega 3

Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopenFitchef Turbo

Fitchef Turbo speelt in op de wens van veel mensen om snel gezonde en eiwitrijke recepten op tafel te hebben.

Juist voor normale mensen zoals jij en ik die een druk leven hebben en geen zin en tijd hebben om uren in de keuken te moeten staan. Prachtig en praktisch boek vol eiwitrijke recepten voor zowel ontbijt, lunch als diner.

Meer info of kopen Fitchef TurboBy | 2017-12-23T12:24:09+00:00 20 juni 2012|Artrose wervelkolom|0 Comments

Leave A Comment

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com