Selecteer een pagina

Onderzoekers hebben een nieuwe ontdekking gedaan op het gebied van antiveroudering. Een nieuw onderzoek geeft sluitend bewijs voor het nut van Resveratrol. Ook hebben onderzoekers de precieze werking ervan ontdekt.

Resveratrol

resveratrolResveratrol is een stof die natuurlijk voorkomt in rode druiven, pinda’s en enkele bessen. Dat resveratrol een werking had om veroudering tegen te gaan was al bekend. Muizen die resveratrol kregen hadden twee keer zoveel uithoudingsvermogen en hadden vrijwel geen last van verouderingseffecten. Ook verlengt het de levensduur van organismen zoals gistcellen, fruitvliegen en rondwormen. Zie ook resveratrol verlengt levensduur.

SIRT1

De laatste jaren wordt er veel onderzoek gedaan naar sirtuïnen. Sirtuïnen zijn een groep eiwitten die organismen, waaronder ook zoogdieren beschermen tegen verouderingsziekten. Resveratrol activeert een specifieke sirtuïne, SIRT1. SIRT1 speelt een belangrijke rol in de cellen. Het ‘laadt de batterij van de cel op’ als het ware. Hierdoor heeft het sterke, positieve effecten op je gezondheid.

Argumenten tegen resveratrol

Hoewel meerdere laboratoriumonderzoeken wijzen op de positieve effecten van resveratrol was er ook nog behoorlijke tegenstand. Critici wezen op de onvolkomenheden van de resveratrolonderzoeken. Zo werd de werking van resveratrol onderzocht met behulp van een synthetische stof. Deze stof komt niet natuurlijk in het lichaam voor, maar was essentieel voor de werking van resveratrol. Zonder deze stof werd SIRT1 niet geactiveerd. Tegenstanders claimden dat resveratrol in het beste geval SIRT1 indirect activeert. In het slechtste geval zou het toeval zijn.

Resveratrol werkt wél

Dus, tegenstanders claimen dat resveratrol alleen werkt mits je de synthetische stof toevoegt. De onderzoekers hebben een experiment opgezet waarbij ze de synthetische stof vervingen door een natuurlijke stof, het aminozuur tryptofaan. Deze lijkt qua chemische structuur erg op de synthetische stof. Het experiment met tryptofaan gaf dezelfde resultaten. Tryptofaan zit in veel voedingsmiddelen, bijvoorbeeld kalkoen. Resveratrol werkt dus in combinatie met tryptofaan, een stof die natuurlijk aanwezig is. Uit dit onderzoek bleek ook dat SIRT1 niet indirect, maar dírect geactiveerd wordt door resveratrol.

Antiverouderingspil?

Dit onderzoek is veelbelovend. De onderzoekers willen graag blijven samenwerken met de industrie. Ze hopen medicijnen te ontwikkelen tegen ouderdomsziektes. Een antiverouderingspil bestaat nog niet. Maar bovenstaand onderzoek toont aan dat het zeker nut heeft om resveratrolsupplementen te nemen. Daarnaast kan je ook door leefstijlaanpassingen veroudering remmen. Er valt behalve dit artikel nog veel meer te lezen over resveratrol en antiveroudering:

Hoe word ik 100?

Benieuwd wat je zelf allemaal kunt doen op gebied van voeding, beweging, psychologie en leefstijl om het maximale uit je genen te halen? Lees dan Hoe word ik 100? Boordevol praktische info en alles supergoed wetenschappelijk onderbouwd.

Bron:

New Study Validates Longevity Pathway: Findings Identify Universal Mechanism for Activating Anti-Aging Pathway

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x