Binnenkort antiverouderingspil?

Onderzoekers hebben een nieuwe ontdekking gedaan op het gebied van antiveroudering. Een nieuw onderzoek geeft sluitend bewijs voor het nut van Resveratrol. Ook hebben onderzoekers de precieze werking ervan ontdekt.

Resveratrol

resveratrolResveratrol is een stof die natuurlijk voorkomt in rode druiven, pinda’s en enkele bessen. Dat resveratrol een werking had om veroudering tegen te gaan was al bekend. Muizen die resveratrol kregen hadden twee keer zoveel uithoudingsvermogen en hadden vrijwel geen last van verouderingseffecten. Ook verlengt het de levensduur van organismen zoals gistcellen, fruitvliegen en rondwormen. Zie ook resveratrol verlengt levensduur.

SIRT1

De laatste jaren wordt er veel onderzoek gedaan naar sirtuïnen. Sirtuïnen zijn een groep eiwitten die organismen, waaronder ook zoogdieren beschermen tegen verouderingsziekten. Resveratrol activeert een specifieke sirtuïne, SIRT1. SIRT1 speelt een belangrijke rol in de cellen. Het ‘laadt de batterij van de cel op’ als het ware. Hierdoor heeft het sterke, positieve effecten op je gezondheid.

Argumenten tegen resveratrol

Hoewel meerdere laboratoriumonderzoeken wijzen op de positieve effecten van resveratrol was er ook nog behoorlijke tegenstand. Critici wezen op de onvolkomenheden van de resveratrolonderzoeken. Zo werd de werking van resveratrol onderzocht met behulp van een synthetische stof. Deze stof komt niet natuurlijk in het lichaam voor, maar was essentieel voor de werking van resveratrol. Zonder deze stof werd SIRT1 niet geactiveerd. Tegenstanders claimden dat resveratrol in het beste geval SIRT1 indirect activeert. In het slechtste geval zou het toeval zijn.


Fitchef Turbo

Fitchef Turbo is het vervolg op het erg populaire Fitchef boek van Mark van Oosterwijck, waar Gezondbezig.nl eerder al positief door was verrast en over heeft geschreven. Met Fitchef Turbo speelt Mark van Oosterwijck in op de wens van veel mensen om nog sneller gezonde en eiwitrijke recepten op tafel te hebben.

Juist voor normale mensen zoals jij en ik die gewoon een druk leven hebben en geen zin en tijd hebben om uren in de keuken te moeten staan, al helemaal niet op doordeweekse dagen! Met Fitchef Turbo slaat Mark wederom de spijker op zijn kop, een prachtig en praktisch boek vol eiwitrijke recepten voor zowel ontbijt, lunch als diner.

Meer info of kopen Fitchef Turbo


Resveratrol werkt wél

Dus, tegenstanders claimen dat resveratrol alleen werkt mits je de synthetische stof toevoegt. De onderzoekers hebben een experiment opgezet waarbij ze de synthetische stof vervingen door een natuurlijke stof, het aminozuur tryptofaan. Deze lijkt qua chemische structuur erg op de synthetische stof. Het experiment met tryptofaan gaf dezelfde resultaten. Tryptofaan zit in veel voedingsmiddelen, bijvoorbeeld kalkoen. Resveratrol werkt dus in combinatie met tryptofaan, een stof die natuurlijk aanwezig is. Uit dit onderzoek bleek ook dat SIRT1 niet indirect, maar dírect geactiveerd wordt door resveratrol.

Antiverouderingspil?

Dit onderzoek is veelbelovend. De onderzoekers willen graag blijven samenwerken met de industrie. Ze hopen medicijnen te ontwikkelen tegen ouderdomsziektes. Een antiverouderingspil bestaat nog niet. Maar bovenstaand onderzoek toont aan dat het zeker nut heeft om resveratrolsupplementen te nemen. Daarnaast kan je ook door leefstijlaanpassingen veroudering remmen. Er valt behalve dit artikel nog veel meer te lezen over resveratrol en antiveroudering:

 

 

Resveratrol aanbieders vergelijken?

Resveratrol vergelijken

 

Bron:

New Study Validates Longevity Pathway: Findings Identify Universal Mechanism for Activating Anti-Aging Pathway

Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti omega 3 Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopen

Leave a Reply