Alternatieve zorg vergoed vanuit uw zorgverzekering

Sommige mensen kiezen liever voor alternatieve geneeswijzen dan voor een reguliere arts. Helaas wordt alternatieve geneeskunde niet door de basis zorgverzekering vergoed. Wilt u graag gebruik maken van alternatieve zorg, dan kunt u twee dingen doen. Of u betaalt deze zorg uit eigen portemonnee of u sluit een aanvullende zorgverzekering af. De inhoud van de aanvullende verzekering verschilt per verzekeraar. Wij geven u een aantal tips om de beste aanvullende verzekering af te sluiten.

De vergoedingen

Gaat u uw zorgverzekering vergelijken, dan moet u goed letten op de hoogte van de vergoedingen voor alternatieve zorg. Een aanvullende verzekering hanteert vaak een aantal behandelingen die vergoed worden of een budget dat u kunt besteden aan alternatieve therapieën en medicatie. Bij de laatste vorm kan het zo zijn dat er een maximum vergoeding per dag geldt. Dit houden veel zorgverzekeraars aan om de kosten van alternatieve zorg te drukken. Alternatieve behandelaars zullen op deze manier namelijk kritisch naar hun eigen prijzen kijken.


Fitchef Turbo

Fitchef Turbo is het vervolg op het erg populaire Fitchef boek van Mark van Oosterwijck, waar Gezondbezig.nl eerder al positief door was verrast en over heeft geschreven. Met Fitchef Turbo speelt Mark van Oosterwijck in op de wens van veel mensen om nog sneller gezonde en eiwitrijke recepten op tafel te hebben.

Juist voor normale mensen zoals jij en ik die gewoon een druk leven hebben en geen zin en tijd hebben om uren in de keuken te moeten staan, al helemaal niet op doordeweekse dagen! Met Fitchef Turbo slaat Mark wederom de spijker op zijn kop, een prachtig en praktisch boek vol eiwitrijke recepten voor zowel ontbijt, lunch als diner.

Meer info of kopen Fitchef Turbo


Gecontracteerde zorg

Er is in de alternatieve zorg veel verschil tussen behandelingen. Sommige zijn bewezen behandelingen, maar van andere behandelingen weten we niet of ze echt werken. Om ervoor te zorgen dat u niet bij een ongeloofwaardige behandelaar terecht komt sluiten verzekeraars contracten met zorgaanbieders. Zo ook met zorgverleners die alternatieve geneeswijzen hanteren. Bij niet gecontracteerde aanbieders wordt vaak slechts een gedeelte vergoed of er is helemaal geen vergoeding. Controleer dus voor u een aanvullende verzekering afsluit of uw favoriete homeopaat een contract heeft met de zorgverzekeraar van uw keuze.

Alternatieve medicatie

Niet alle alternatieve medicatie wordt vergoed door aanvullende verzekeringen. Homeopathische middelen die u gewoon bij de drogist kan krijgen worden vaak niet vergoed. De meeste verzekeraars hanteren de voorwaarde dat de alternatieve medicatie moet worden voorgeschreven door een arts en dat de medicatie via de apotheek verstrekt moet worden. Een arts hoeft niet perse een huisarts of specialist te zijn. Als uw alternatieve arts geregistreerd staat als officiële arts mag hij of zij u alternatieve medicatie voorschrijven. Het blijft goed opletten, maar met een goede aanvullende verzekering bent u ook van alternatieve zorg verzekerd.

Zorgverzekeringen vergelijken?

Vergelijk alle zorgverzekeringen met elkaar via deze handige tool. Begin nu!

Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti omega 3 Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopen

Leave a Reply