Selecteer een pagina

Sommige mensen kiezen liever voor alternatieve geneeswijzen dan voor een reguliere arts. Helaas wordt alternatieve geneeskunde niet door de basis zorgverzekering vergoed. Wilt u graag gebruik maken van alternatieve zorg, dan kunt u twee dingen doen. Of u betaalt deze zorg uit eigen portemonnee of u sluit een aanvullende zorgverzekering af. De inhoud van de aanvullende verzekering verschilt per verzekeraar. Wij geven u een aantal tips om de beste aanvullende verzekering af te sluiten.

De vergoedingen

Gaat u uw zorgverzekering vergelijken, dan moet u goed letten op de hoogte van de vergoedingen voor alternatieve zorg. Een aanvullende verzekering hanteert vaak een aantal behandelingen die vergoed worden of een budget dat u kunt besteden aan alternatieve therapieën en medicatie. Bij de laatste vorm kan het zo zijn dat er een maximum vergoeding per dag geldt. Dit houden veel zorgverzekeraars aan om de kosten van alternatieve zorg te drukken. Alternatieve behandelaars zullen op deze manier namelijk kritisch naar hun eigen prijzen kijken.

Gecontracteerde zorg

Er is in de alternatieve zorg veel verschil tussen behandelingen. Sommige zijn bewezen behandelingen, maar van andere behandelingen weten we niet of ze echt werken. Om ervoor te zorgen dat u niet bij een ongeloofwaardige behandelaar terecht komt sluiten verzekeraars contracten met zorgaanbieders. Zo ook met zorgverleners die alternatieve geneeswijzen hanteren. Bij niet gecontracteerde aanbieders wordt vaak slechts een gedeelte vergoed of er is helemaal geen vergoeding. Controleer dus voor u een aanvullende verzekering afsluit of uw favoriete homeopaat een contract heeft met de zorgverzekeraar van uw keuze.

Zaken zoals horoscopen lezen etc wordt natuurlijk nooit vergoed.

Alternatieve medicatie

Niet alle alternatieve medicatie wordt vergoed door aanvullende verzekeringen. Homeopathische middelen die u gewoon bij de drogist kan krijgen worden vaak niet vergoed. De meeste verzekeraars hanteren de voorwaarde dat de alternatieve medicatie moet worden voorgeschreven door een arts en dat de medicatie via de apotheek verstrekt moet worden. Een arts hoeft niet perse een huisarts of specialist te zijn. Als uw alternatieve arts geregistreerd staat als officiële arts mag hij of zij u alternatieve medicatie voorschrijven. Het blijft goed opletten, maar met een goede aanvullende verzekering bent u ook van alternatieve zorg verzekerd.

Zorgverzekeringen vergelijken?

Vergelijk alle zorgverzekeringen met elkaar via deze handige tool. Begin nu!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x