Selecteer een pagina

Abortus is de ingreep die het ongeboren kind bij een vrouw weg haalt. Ook wel opzettelijke vruchtafdrijving genoemd. Dit gebeurt door middel van een overtijdbehandeling of zuigcurettage. Lees hier alles over de diverse abortus mogelijkheden en risico’s.

Abortuspil

Als een vrouw niet langer zwanger is dan 7 weken gerekend vanaf de eerste dag van de laatste menstruatie kan zij nog kiezen om de abortuspil in te nemen. Dit zijn twee pilletjes die dezelfde werking hebben als een abortusingreep maar dit mogelijk maken door de opwekking van een soort van miskraam.

Morning afterpil

Voor vrouwen die binnen drie dagen achter een ongewenste zwangerschap komen is er de morning-afterpil die zonder recept te verkrijgen is bij apotheken en drogisten. Beter is het om deze pil zo snel mogelijk in te nemen.

Abortus ingreep

Vrouwen die besluiten een abortusingreep te laten plaats vinden kunnen hier het beste zo snel mogelijk mee naar de dokter gaan. Er zijn namelijk verschillende abortus behandelingen passend bij de fase waarin zij zich bevinden. Na een medisch onderzoek gaan 5 dagen bedenk tijd in.

Zuigcurettage

Bij de zuigcurettage ingreep wordt met een zuigslag via de schede de inhoud van de baarmoeder leeggezogen zodat alle delen van de vrucht worden verwijderd.

De kosten van een abortusingreep zijn ongeveer tussen de 200 en 400 euro maar die wordt in Nederland geheel vergoed door de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten. Het is noodzakelijk een uur van te voren aanwezig te zijn en de behandeling zelf duurt ongeveer een minuut of 10.

Risico’s van abortus

Als een ervaren medicus de operatie uitvoert zijn er niet al te veel grote risico’s maar is er altijd kans op complicaties zoals perforatie van de baarmoeder, bloedstollingstoornissen, infecties en bloedingen. Dit soort complicaties treden maar bij 0,8% van de geopereerde vrouwen op. Bij bijna alle vrouwen is het normaal dat zij na de ingreep sterk gaan vloeien. Daarnaast zijn er natuurlijk ook veel emotionele nadelen zoals angsten en spijtgevoelens.

Verbeterde anticonceptie

Voorkom dat u opnieuw zwanger wordt, er bestaan tegenwoordig verbeterde vormen van anticonceptie.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x