Alcohol en bloeddruk

Teveel is nooit goed, maar dit geldt dubbel voor mensen met een te hoge bloeddruk die alcohol nuttigen. Uit diverse onderzoeken kwam namelijk naar voren dat naarmate de alcohol consumptie stijgt, de bloeddruk dit ook doet. Het verminderen van de alcohol inname leidt vrij direct tot een meetbare verlaging van de bloeddruk.

Daarnaast verlaagt alcohol de effectiviteit van medicijnen tegen hoge bloeddruk (mocht u die gebruiken).

Een beetje alcohol wel goed

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat matige alcohol consumptie weer wel goed is voor de gezondheid en je bloeddruk zelfs wat kan verlagen. Maar mensen met een te hoge bloeddruk kunnen beter niet meer dan 2 alcohol consumpties nuttigen per dag.

Meer weten over alcohol?

Lees ook:

 

Hiermee verlaagt u uw bloeddruk

Hieronder een lijst van leefstijlfactoren die u kunt beïnvloeden om uw bloeddruk op een natuurlijke manier te verlagen. Klik op elke factor voor meer info en uitleg (dit wordt stap voor stap bijgewerkt).


Fitchef Turbo

Fitchef Turbo is het vervolg op het erg populaire Fitchef boek van Mark van Oosterwijck, waar Gezondbezig.nl eerder al positief door was verrast en over heeft geschreven. Met Fitchef Turbo speelt Mark van Oosterwijck in op de wens van veel mensen om nog sneller gezonde en eiwitrijke recepten op tafel te hebben.

Juist voor normale mensen zoals jij en ik die gewoon een druk leven hebben en geen zin en tijd hebben om uren in de keuken te moeten staan, al helemaal niet op doordeweekse dagen! Met Fitchef Turbo slaat Mark wederom de spijker op zijn kop, een prachtig en praktisch boek vol eiwitrijke recepten voor zowel ontbijt, lunch als diner.

Meer info of kopen Fitchef Turbo


 

 

Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti omega 3 Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopen

Leave a Reply