Selecteer een pagina

Wat veel mensen op dieet niet beseffen, is dat een te lage energie inname ook het afval proces kan frustreren. Als je te lang, te weinig energie binnen krijgt, ziet het lichaam dit als een grote stressor. Het lichaam reageert op deze situatie door het rustmetabolisme een standje lager te zetten. Alsof je de thermostaat van je huis een par graden lager zet om energie te besparen. Daarnaast krijgt het lichaam ook steeds meer de neiging om spierweefsel af te breken. Niet alleen voor de energie die hierin zit, maar ook omdat spierweefsel in tijden van schaarste een ‘luxegoed’ is voor het lichaam. Spierweefsel kost namelijk relatief veel energie om te onderhouden. Afbraak van spierweefsel is het laatste wat je wilt!

Bovenstaand proces kan al beginnen als je 4 à 5 uur geen voedsel meer in hebt genomen.

De oplossing is tweeledig. Eet meer voedsel van de toegestane dieet lijst en probeer bij elke snack of maaltijd relatief veel vetten en eiwitten te eten. Eiwitten en vetten zorgen niet alleen voor een vol gevoel, ze beschermen ook je kostbare spierweefsel.

Goed voedsel en snacks zijn; jonge kaas, gebakken vlees/ kip, handje notenmix, lekker veel olijfolie over je salades, gebakken/ gekookte eieren etc.

Let op:

  • Luister naar je lichaam, eet zoveel om verzadigd te voelen, maar zeker niet meer. Krijg je weer trek, eet dan weer uit de lijst toegestane voedingsmiddelen. En besef, vet eten stimuleert vetverbranding!

Health Alert

Wilt u meteen op de hoogte worden gebracht bij publicatie van nieuwe gezondheids artikelen? Schrijf u dan in voor de Health Alert.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x