Selecteer een pagina

Indien je per dag maar weinig eetmomenten hebt, zeg twee of drie. Dan is de kans groot dat je dik bent, of dikker wordt. Teveel eten op een moment zorgt voor een grote insulinepiek, waardoor bloedsuiker de cellen en glycogeen reserves in getransporteerd worden. Is er echter geen ruimte meer in die opslagplaatsen, dan blijft er nog maar een optie over; opslag in je vetcellen.

Probeer per dag 6 eetmomenten te creëren, waarbij je per keer geen grote hoeveelheden naar binnen werkt. Hiermee hou je honger beter onder controle en fluctueert het bloedsuiker een stuk minder. Een eetmoment kan bestaan uit een handje noten, een blokje kaas, een eiwitshake, een stukje vlees/ kip of vis etc. Wel is het belangrijk goed te ontbijten, een goed en gezond ontbijt zou bijvoorbeeld zijn; een bakje yoghurt met fruit en noten, eventueel daarna nog 1 tot 3 boterhammen met wisselend beleg.

Eet niet meer dan nodig, dus totdat je nèt verzadigd bent. Neem ook de tijd voor je voedsel, kauw rustig en geniet. Luister goed naar de signalen die je lichaam geeft.

Hoe dan ook, zorg ervoor dat je nooit honger lijdt en als het voorkomt, zo kort mogelijk. Blijf in ieder geval niet meer dan 5 uur zonder eten (tenzij je slaapt). Idealiter eet je iets om de 2 à 3 uur.

Health Alert

Wilt u meteen op de hoogte worden gebracht bij publicatie van nieuwe gezondheids artikelen? Schrijf u dan in voor de Health Alert.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x