Afvallen? Pas dan op met drie eetmomenten per dag

Indien je per dag maar weinig eetmomenten hebt, zeg twee of drie. Dan is de kans groot dat je dik bent, of dikker wordt. Teveel eten op een moment zorgt voor een grote insulinepiek, waardoor bloedsuiker de cellen en glycogeen reserves in getransporteerd worden. Is er echter geen ruimte meer in die opslagplaatsen, dan blijft er nog maar een optie over; opslag in je vetcellen.

Probeer per dag 6 eetmomenten te creëren, waarbij je per keer geen grote hoeveelheden naar binnen werkt. Hiermee hou je honger beter onder controle en fluctueert het bloedsuiker een stuk minder. Een eetmoment kan bestaan uit een handje noten, een blokje kaas, een eiwitshake, een stukje vlees/ kip of vis etc. Wel is het belangrijk goed te ontbijten, een goed en gezond ontbijt zou bijvoorbeeld zijn; een bakje yoghurt met fruit en noten, eventueel daarna nog 1 tot 3 boterhammen met wisselend beleg.


Fitchef Turbo

Fitchef Turbo is het vervolg op het erg populaire Fitchef boek van Mark van Oosterwijck, waar Gezondbezig.nl eerder al positief door was verrast en over heeft geschreven. Met Fitchef Turbo speelt Mark van Oosterwijck in op de wens van veel mensen om nog sneller gezonde en eiwitrijke recepten op tafel te hebben.

Juist voor normale mensen zoals jij en ik die gewoon een druk leven hebben en geen zin en tijd hebben om uren in de keuken te moeten staan, al helemaal niet op doordeweekse dagen! Met Fitchef Turbo slaat Mark wederom de spijker op zijn kop, een prachtig en praktisch boek vol eiwitrijke recepten voor zowel ontbijt, lunch als diner.

Meer info of kopen Fitchef Turbo


Eet niet meer dan nodig, dus totdat je nèt verzadigd bent. Neem ook de tijd voor je voedsel, kauw rustig en geniet. Luister goed naar de signalen die je lichaam geeft.

Hoe dan ook, zorg ervoor dat je nooit honger lijdt en als het voorkomt, zo kort mogelijk. Blijf in ieder geval niet meer dan 5 uur zonder eten (tenzij je slaapt). Idealiter eet je iets om de 2 à 3 uur.

Health Alert

Wilt u meteen op de hoogte worden gebracht bij publicatie van nieuwe gezondheids artikelen? Schrijf u dan in voor de Health Alert.

Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti omega 3 Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopen

Leave a Reply