Selecteer een pagina

Het Crashdieet is een dieet dat meer bekendheid verwierf mede dankzij Erica Terpstra. Zij viel in een zeer korte tijd veel af, wat leidde tot veel verbazing bij Nederlanders. Het Crashdieet is een dieetvorm waarbij als doel wordt gesteld dat er in zeer korte tijd veel kilo’s verdwijnen.

‘Erica Terpstra dieet’

Erica Terpstra viel in korte tijd maar liefst veertig kilo af! En dat binnen een half jaar tijd. Afhankelijk van hoeveel kilo jij wilt afvallen zijn alle resultaten mogelijk binnen een zeer korte periode. Wil je vijf kilo afvallen? Meestal lukt dit al binnen een week! Het dieet dat mevrouw Terpstra volgde is ook wel bekend als het eiwitdieet. Doel is om koolhydraatarm te vasten en juist veel eiwitten (hierdoor verdwijnt het hongergevoel) te consumeren.

Het effect

We waarschuwden al in enkele andere artikelen voor dit type dieet. Vaak zijn de effecten op de korte termijn prima haalbaar, maar even zo vaak zie je dat het resultaat tijdelijk is. Mensen verliezen in korte tijd zeer veel gewicht maar na verloop van tijd keren de kilootjes weer terug. Erica Terpstra is inmiddels weer enorm in gewicht aangekomen. Men vergeet vaak het dieet vol te houden en voldoende te blijven bewegen.

Spaarstand

Het lichaam raakt als het ware in een soort van shock wanneer er extreem wordt gelijnd. Het menselijk lichaam heeft een goed geheugen. Als er opeens minder calorieën binnenkomen dan het gewend is, zal het lichaam in de spaarstand schieten en proberen om zoveel mogelijk energie vast te houden. U kunt al raden: organen zullen minder energie gaan gebruiken, de hersenen gaan efficiënter werken en daardoor gaat het denkniveau achteruit. Daarnaast stroomt er minder bloed naar uw huidoppervlak waardoor u zich sneller koud voelt. U zit niet lekker in uw vel! Afvallen zal op dat moment ook steeds moeilijker gaan en de kans op een terugval is erg groot.

Wel of niet doen?

Wilt u meer dan tien kilo afvallen? Dan raden we u aan om geen Crashdieet te volgen. Misschien lukt het u al binnen enkele weken om zoveel af te vallen, het risico is erg groot op een terugval. Wilt u vijf kilo afslanken, dan is dit dieet erg geschikt voor u. Vraag voordat u begint met enig dieet altijd uw huisarts of diëtist om advies. Zij hebben verstand van zaken en kunnen als geen ander inschatten of een bepaald dieet geschikt is voor u.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x