Selecteer een pagina

Je kent het waarschijnlijk wel, het bekende proteïne dieet wat vooral in de laatste jaren erg populair is geworden in Nederland. Er zijn behoorlijk wat verschillende diëten die je kunt volgen als je er een paar kilo’s af wilt hebben, zo heb je bijvoorbeeld een crash dieet waar veel mensen mee bezig zijn. Toch is zo’n crash dieet vaak niet het beste dieet om te volgen, je zult er wel snel van afvallen, maar als je er mee stopt dan kom je ook zo weer aan en dat is jammer van alle moeite die je in het dieet hebt gestoken.

Als je een proteïne dieet volgt is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk koolhydraten achter wege laat en vooral veel eiwitten in je eetpatroon toevoegt. Het is vaak lastig om al deze eiwitten binnen te krijgen door zelf gemaakt voedsel, hier wordt je gelukkig dan ook bij geholpen. Er zijn namelijk erg veel producten op de markt waar extra eiwitten in zitten, deze producten zijn speciaal bedoeld voor een proteïne dieet.

Wat mag je wel en niet eten op een proteïne dieet?

Als je ook echt resultaat wilt behalen na een proteïne dieet dan is het belangrijk dat je je aan de regels houdt van het dieet. Het is dus de bedoeling dat je zo min mogelijk koolhydraten binnen krijgt, dit betekend dat brood, pasta, rijst, snoepgoed en alcohol niet meer in je dagelijkse eetpatroon komen te zitten. Als je geen koolhydraten binnen krijgt dan schakelt je lichaam automatisch over op vetverbranding, dit proces is natuurlijk en is dus ook niet slecht voor het lichaam of je gezondheid. Maar wat mag je dan wel eten? Eiwitten, veel eiwitten eten, en nee dit zit niet alleen in eieren. Eiwitten vindt je in veel soorten voedsel zoals, vlees, vis en zuivelproducten, natuurlijk kan je niet alleen dit eten, het is ook erg belangrijk dat je genoeg groenten binnen krijgt tijdens het dieet.

Succesvol afvallen in 4 fases

Het proteïne dieet, ook wel eiwitdieet genoemd, bestaat uit 4 fasen die je moet volgen als je het juiste resultaat wilt behalen. De eerste fase is de powerstartfase, in deze fase is het de bedoeling dat je alleen maar eiwitmaaltijden eet, hierbij eet je dan ook groenten die in deze fase toegestaan zijn om zo genoeg vitaminen binnen te krijgen. In de eerste fase is het belangrijk dat je genoeg water binnen krijgt zodat de afvalstoffen makkelijk kunnen worden afgevoerd. Fase twee in de combifase, hierbij neem je in plaats van een eiwitmaaltijd in de avond een normale maaltijd, deze maaltijd mag bestaan uit vis, vlees en groenten. Dan heb je fase 3, bij deze fase mag je rustig weer wat koolhydraten en suikers eten. In de vierde en laatste fase maak je de overgang van het eiwitdieet naar de normale voeding. In deze fase is het wel goed om nog eiwitrijke snacks te nemen, je lichaam went weer aan je voedingspatroon en zo blijf je op je optimale gewicht.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x