Selecteer een pagina

Maaltijdvervangers bevatten meestal eiwitten en vezels en kunnen ook een kleine hoeveelheid vitamines, mineralen, koolhydraten en vetten bevatten. Deze shakes bevatten meestal minder calorieën in vergelijking met een hele maaltijd, dus het vervangen van één maaltijd per dag door shakes vermindert de calorie-inname en kan helpen om gewicht te verliezen. De eiwitten en vezels in de shakes zorgen ervoor dat je je verzadigd voelt en voorkomen dat je te veel eet. Vezels verbeteren ook de spijsvertering en stoelgang en voorkomt een opgeblazen gevoel.

Hoe gezond zijn maaltijdvervangers?

Er zijn vele soorten eiwitshakes in poedervorm en maaltijdvervangers op de markt. U kunt er een kiezen op basis van uw behoefte. Personen die intensief training, kiezen eerder voor eiwitshakes in poedervorm. Dit helpt hen te voorzien in voldoende eiwitten voor spieropbouw en -herstel. Om de calorie-inname te verminderen, zijn maaltijdvervangers echter een betere optie.

Door maaltijden over te slaan creer je een tekort aan essentiële voedingsstoffen en calorieën. Hoewel maaltijdshakes misschien niet in de volledige dagelijkse behoefte aan voedingsstoffen voorzien, kunnen ze een mogelijk tekort aanvullen.

Maaltijdvervangers zijn veilig omdat ze zijn samengesteld uit gezonde ingrediënten. Hoewel ze essentiële voedingsstoffen bevatten, bevatten ze zeker niet alle voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft, zoals enzymen en antioxidanten. Het vervangen van alle maaltijden of het langdurig consumeren van deze shakes wordt daarom afgeraden. Op lange termijn kan dit namelijk schadelijk zijn. Afvallen zonder dieet kan ook.

Calorieën uit gewone maaltijden worden door het menselijk lichaam anders behandeld dan calorieën uit vloeistoffen. Het is gunstig voor het lichaam om te kauwen en te slikken, omdat het de goede werking van het volledige spijsverteringsstelsel in stand houdt. Maaltijdvervangers kunnen daarom nooit tippen aan het eten van onbewerkte voedingsmiddelen, vers fruit en groenten. Bovendien kunnen ze allergenen, kunstmatige smaakstoffen en suikers bevatten die uw gezondheid (op lange termijn) kunnen schaden.

Hoe effectief zijn maaltijdvervangers bij het afvallen?

Een maaltijdvervanger kan op korte termijn helpen om gewicht te verliezen, maar zijn geen oplossing voor de lange termijn. Om op de lange termijn een gezond gewicht te behouden, moet je een gezonde leefstijl als basis hebben. Dus met voldoende beweging, weinig stress en gezonde voeding.

Maaltijdvervangers zijn echter wel handig om onderweg te consumeren en het is een veel gezonder alternatief voor fastfood. Ze kunnen je zelfs helpen weerstand te bieden aan het eten van ongezonde bewerkte voedingsmiddelen. Een van de belangrijkste hindernissen voor gewichtsverlies is een gebrek aan tijd om voedzame maaltijden te bereiden. Maaltijdvervangers maken het plannen van maaltijden gemakkelijker.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x