Selecteer een pagina

Val je af door naar de sauna te gaan? En zoja, hoe werkt dit dan?

Sauna en afvallen door vochtverlies

Iedereen kent die fantastisch verhalen wel over afvallen in de sauna; het lijkt haast vanzelf te gaan! Maar is dat ook zo? In dit artikel proberen we je weer met beide benen terug op aarde te brengen. Want weeg je voor en na de sauna en je zult ontdekken dat je een halve tot een hele kilo bent kwijtgeraakt. Veel mensen vragen zich daarom af of ze flink kunnen afvallen door een wekelijkse saunabezoek. Door flink te zweten verlies je heel veel vocht. Door het vochtverlies lijkt het dat je flink afvalt, maar je zult merken dat je dit vochtverlies weer compenseert door veel water te drinken. En dat laatste is ook zeker nodig.

Goede doorbloeding

Door de hoge temperatuur in de sauna begin je niet alleen flink te zweten, maar gaat je hartslag omhoog, wordt een goede doorbloeding van je lichaam gestimuleerd en raak je de nodige afvalstoffen kwijt. Hoewel sauna en afvallen niet direct met elkaar in verband gebracht kunnen worden, kost transpireren extra energie, waardoor je lichaam ongeveer 300 calorieën in een half uur verbruikt. In dat opzicht kun je wel degelijk een beetje afvallen door saunabezoek. Voor mensen die niet zo’n sterk hart hebben wordt een bezoekje aan de sauna brengen door medici trouwens ten zeerste afgeraden. Vraag desgewenst je huisarts om advies in het geval van twijfel.

Een betere stofwisseling

De sauna bezoeken lijkt je stofwisseling te stimuleren. De sauna ontspant, wat bovendien heel gezond is voor je geest. Een ontspannen lichaam kent een betere spijsvertering dan een lichaam dat lijdt onder voortdurende spanning en stress. Een uitgerust, ontspannen lichaam is een voorwaarde om gezond te kunnen afvallen. Dus horen sauna en afvallen toch een klein beetje bij elkaar. Geen kwaad woord over geregeld saunabezoek dus: het zorgt voor een betere doorbloeding en je lichaam ontdoet zich van allerlei afvalstoffen, met als gevolg een betere weerstand tegen ziekten. Maar dat je door saunabezoek veel kilo’s kwijtraakt is wat overdreven. Overtollige kilo’s raak je beter kwijt door veel te bewegen en matig te eten. En dat is dus ook meteen het gevaar voor mensen die flink veel willen afvallen en hun hoop hierop hebben gericht; er sluipt een klein gevaar in. Men denkt zonder al te veel moeite een paar kilo’s te kunnen kwijtraken en het resulteert vaak in een iets te gemakzuchtig leven. Men neemt het niet meer zo nauw met het eten en voldoende bewegen lijkt ook niet meer perse te hoeven. Het gaat immers allemaal vanzelf?

De kunst van het afvallen

In onze volgende artikelen zullen we hier veel dieper op ingaan maar we kunnen je alvast verklappen dat afvallen nooit vanzelf gaat! Je zult veel offers moeten brengen en je zult meerdere keuzes moeten maken. Let op je eetpatroon, nuttig voldoende gezonde vetten maar eet niet teveel. Beweeg geregeld en het liefst zoveel mogelijk. Neem voldoende groenten en fruit maar eet niet teveel fruit, aangezien hier veel suikers inzitten. Neem liever dagelijks een goede vitaminepil. En de sauna blijven bezoeken….? Alle beetjes helpen, toch?

Lees ook ons dossier over allerhande afvalmethoden, welke wel en niet werken.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x