Selecteer een pagina

Er komen steeds meer restaurants bij en als horecaondernemer moet je opvallen tussen al die verschillende concepten. Waarom kiezen gasten voor jouw restaurant? Tegenwoordig is goed eten en goede service helaas niet alles. Gasten komen ook voor de sfeer en beleving. Naast uitstekende service, goed eten en passende interieurs, verbind je gasten ook met een trendy en ongebruikelijk menu. Een mooie menukaart moet aan veel eisen voldoen. Bekijk altijd eerst een overzicht met menukaarten voordat je ermee aan de slag gaat. Er zijn verschillende manieren om je menu er trendy uit te laten zien.

Maak gebruik van moderne ontwerpelementen

Overweeg het gebruik van unieke lettertypen, duidelijke kleuren en minimalistische afbeeldingen. Naast dat jouw menukaart een eyecatcher kan zijn, mag je de praktische functionaliteit van een menukaart niet uit het oog verliezen. Gebruiksgemak staat altijd voorop. Zorg ervoor dat de menukaart duidelijk en overzichtelijk is, met duidelijke categorieën en een logische volgorde van gerechten. Maar zorg er bovenal voor dat het goed leesbaar is. Zeker wanneer er alleen sfeer verlichting aanwezig is. 

Integreer je huisstijl in de menukaart

Het is belangrijk dat de menukaart past bij de stijl van het restaurant. Het interieurs, de website en de menukaarten moeten sfeer en stijl uitstralen. Dit zorgt voor consistentie en bouwt vertrouwen op bij gasten. Gebruik beschrijvingen en afbeeldingen van gerechten om klanten te enthousiasmeren. Zorg voor professioneel geschoten voedselfotografie of afbeeldingen die de sfeer van jouw restaurant weergeven..

Integreer sociale media in menu’s

Voeg bijvoorbeeld een notitie toe aan je menukaart. Vraag gasten om foto’s te maken van het eten en jouw restaurant te taggen. Maak je eigen #hashtag. Plaats het op je kaart of kader het in en hang het aan je muur om je gasten te activeren. Zo zet je restaurantgasten gelijk in als promoters.

Maak een “must have” van je menukaart 

Je gasten zullen hierover praten met vrienden die wellicht de menukaart ook eens in het echt willen bekijken. Gebruik interactieve elementen zoals QR-codes die klanten naar een videorecepten of een fotogalerij leiden.

Maak gebruik van storytelling

De term storytelling is je ongetwijfeld niet ontgaan. Gasten hechten steeds meer waarde aan transparantie en het ‘echte’ verhaal achter een bedrijf. Vertel je gasten over dat speciale gerecht en de ingrediënten die je gebruikt. Zijn er speciale samenwerkingen met lokale boeren of is dit bijzondere gerecht heel moeilijk te bereiden? Dit voegt waarde toe aan het gerecht en voegt waarde toe aan jouw restaurant. Laat dit ook zien op de menukaart en geef dit gerecht extra aandacht op de kaart.

Je wilt graag nieuwe menukaarten, maar bent na het lezen van deze blog nog ‘zoekende’? Dat is begrijpelijk. Bij het maken van menukaart komt heel wat kijken. Heb je daarom liever een compleet uniek ontworpen menukaart? Dan kan je ook compleet moderne menukaarten bestellen.

Een goed menu verhoogt de gasttevredenheid. Het loont dan ook de moeite om eens kritisch naar je kaart te kijken.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x