Selecteer een pagina

Vlak voor de vakantie aanbrak ben je even stevig gaan lijnen. Je wilde immers wel goed voor de dag komen op het strand. Je raakte een paar kilo kwijt maar eenmaal op vakantie ging je dagelijks uit eten en je nam het er goed van. Eenmaal teruggekomen ging je op de weegschaal staan en bemerkte je tot je schrik dat alle kilo’s weer teruggekomen zijn! Nu is de maat vol en wil je definitief 5 kilo afvallen. En dat zo snel mogelijk. In een ander artikel schreven we al dat een vrouw ca. 1500 kcal dagelijks moet binnenkrijgen en een man ongeveer 2000 kcal. Je zult 4000 kcal meer moeten verbranden om die 5 kilo (merendeel lichaamsvet) te kunnen afvallen!

Neem een crashdieet

Ook schreven we al dat je wel degelijk snel kunt afvallen door minder te eten, maar dat het lichaam dan vaak in de spaarstand schiet. Daardoor val je juist moeilijker af. Wil je toch proberen om zo snel mogelijk af te vallen, neem dan een Crashdieet. Dit dieet is met name gebaseerd op voldoende inname van eiwitten en juist zo min mogelijk koolhydraten. We gaan in een ander artikel uitgebreider in op het crashdieet.

Doe niets overhaast

Wat is er verkeerd aan om langzaam af te vallen? Waarom moet afslanken zo snel mogelijk? Door jezelf de tijd te gunnen om af te vallen raak je minder snel in de stress. Een dieet volgen wordt leuk. Nuttig voldoende eiwitten (2 tot 3 eieren per dag), kip, vis en noten en vermijd als het even kan teveel koolhydraten. Doe geen suiker meer in je thee of koffie en laat de snoepjes en de koekjes staan. Let ook op het beleg wat je op de boterham doet. Deze zijn vaak erg zoet. Eet liever een gezonde boterham belegt met een beetje kaas, komkommer en tomaat of maak andere gezonde variaties. Consumeer trouwens niet teveel boterhammen. Eet er maximaal twee per dag en vul dit aan met eiwitrijk voedsel en groenten en fruit.

Zondigen

Natuurlijk mag je jezelf best wel eens een keer verwennen. Op dieet gaan moet geen straf zijn. Op een verjaardag mag je gerust wel eens een gebakje mee-eten en eens per maand een bakje patat kan geen kwaad. Wees echter wel streng voor jezelf en beschouw deze tussendoortjes als een beloning voor je harde werken. Zeg tegen jezelf dat je eens per maand mag zondigen maar absoluut niet vaker. Voordat je het weet verzin je elke keer weer een excuses om jezelf te belonen.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x