Selecteer een pagina

Antibiotica zijn stoffen die van nature voorkomen in levende organismen. Deze gebruiken antibiotica om zich te beschermen tegen pathogene bacterien. Mensen maken gebruik van de eigenschappen van antibiotica om sneller te herstellen van bacteriele infecties. Wist u dat veel planten die we in de keuken gebruiken antibiotica in zich hebben en dat u daar gebruik van kunt maken? Vaak effectief en zonder bijwerkingen.

Tegenwoordig zijn veel mensen ‘oma’s wijsheden’ vergeten. Waaronder dat simpele kruiden ons van kwaaltjes kunnen verlossen op een zeer eenvoudige manier. Daarom hebben wij de 10 meest heilzame kruiden en planten op een rijtje gezet met antimicrobiele werking.

10 heilzame antimicrobiele kruiden en planten op een rijtje

1. Munt

Je zal het mischien wel herkennen, als je buikpijn had na het eten kreeg je van je moeder een lekker kopje muntthee. maar wist je ook dat munt helpt tegen hoofdpijn en het zorgt ook nog eens voor een frisse adem.

2. Salie

Salie is een plant die makkelijk te kweken is en wordt veel gebruikt in de keuken. Het is een sterk middel om keelklachten te verminderen. Je kan het ook in warme melk drinken om voor een goede nachtrust te zorgen. Als je het als thee drinkt kan je er maagklachten mee bestrijden. En voor de zomer maanden kan je salie-olie verdampen om insecten mee te bestrijden.

3. Weegbree

Weegbree hoef je niet te kweken want het groeit overal. Bermen, velden etc. Weegbree word gebruikt om insectenbeten of bijvoorbeeld netelblaasjes mee te genezen. Als je het blad over de wond wrijft komen er sappen vrij die direct op de wonden of steken worden aangebracht. Inwendig heeft dit kruid ons een hoop te bieden. Je kan het toevoegen aan je salade en het bevat veel vitaminen en mineralen.

4. Aardappel

Je zou wellicht denken, wat doet de aardappel nou in dit rijtje. Wat is er nou zo geneeskrachtig aan dit hedendaagse product? Aardappelen worden meestal gekookt gegeten maar je kunt er ook een sap van maken. De sap van een rauwe aardappel is een zeer effectief middel tegen maagklachten en zure oprispingen. Aardappelen bieden ook behandeling bij eerste graads brandwonden.

5. Tijm

Tijm is een heilzame plant. het groeit zeer gemakkelijk en je kan het gewoon in de vensterbank kweken. Tijm behandeld allerlei winterse klachten zoals hoesten.  zie hieronder het recept om thuis een hoestsiroop te maken van tijm.

De ingrediënten:

– 600 ml water

– 200 gr. suiker

– 100 gr. verse tijm

De werkwijze:

– Kook de tijm nadat je dit hebt gewassen ca. 10 minuten en laat het daarna afkoelen in water

– Zeef er de tijm goed uit

– En maak nu een siroop door de suiker aan het afkooksel toe te voegen en laat op een zacht vuur inkoken. En je siroop is klaar.

– Om de siroop goed te bewaren, doe je ze het liefst in donkere flessen. En je bewaard ze op een koele droge plaats, buiten het licht.

 

6. Camille

Camille thee is natuurlijk heel lekker, maar in plaats van de thee te drinken is het een goed middel om acne mee te bestrijden. Als je warme compressen op de huid legt en het laat afkoelen zorgt dit langzaam maar zeker voor dat de acne uitdroogd en je pukkelvrij rond kan lopen.

7. Selder

Selder is een zeer geliefde groente dat in veel  dieëten voorkomt. Maar wat velen niet weten is dat door de vochtafdrijvende werking het zeer heilzaam is bij klachten zoals:  reuma, artritis en andere gewrichtsklachten. Er bestaat ook een wilde variant van selder die slechts in de zomer kan worden geoogst. Dit is natuurlijk wel jammer omdat je juist in de winter eerder naar een lekker kopje soep met selder grijpt als in de zomer. Je kan het echter ook gewoon rauw eten of in heel veel andere gerechten gebruiken.

8. Kurkuma

Kurkuma word in Azië ook wel heilige wortel genoemd door de krachtige werking ervan. Kurkuma is een van de heilzaamste kruiden die je in de keukenkast hebt liggen. Kurkuma is een ontstekingsremmend middel, het word ook veel gebruikt door reuma-patienten. Het bevat sterke antioxidanten, Er word naar onderzocht wat het effect van deze kruid heeft op kanker. De heilzame stoffen van deze kruid worden het beste door je lichaam opgenomen als je het in combinatie met zwarte peper gebruikt.

9. Look (knoflook)

L00k is een zeer krachtige medicinale kruid, het zit namelijk bomvol vitaminen, mineralen en antioxidanten. Look geeft een goede smaak aan een hoop gerechten dus is ook ideaal om gemakkelijk de goede werking ervan te kunnen opnemen. Look is bloeddrukverlagend en heeft de eigenschap om zeer zuiverend te werken. Het enige nadeel ervan is natuurlijk de slechte adem die je ervan krijgt, maar gelukkig staat op nummer 10 iets wat je er zo vanaf helpt.

10. Peterselie

Peterselie ziet er altijd goed uit. Maar het is ook daadwerkelijk goed voor je. Het geeft een lekkere frisse smaak aan elk gerecht. veel medicinale werkingen heeft het niet maar het is wel supergezond. Boordevol vitaminen, mineralen en antioxidanten. En natuurlijk niet te vergeten helpt het ook tegen een slechte adem die je nog hebt van kruid nummer 9.

Natuurlijk zijn in de opsommingen hierboven slecht enkele eigenschappen van de planten en kruiden opgenoemd, maar het maakt wel duidelijk dat het gebruik van planten en kruiden nog steeds een genezende werking kunnen hebben, en bovendien minder schadelijk dan vele geneesmiddelen die soms te vaak of te vroeg worden ingenomen.

 

BRON

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x